Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plochodrážní sezona se dále komplikuje, v kalendáři zbyly už jen tři závody

V seriálu plochodrážního mistrovství světa byla bez náhrady zrušena i druhá polská Grand Prix, která se měla jet 1. srpna ve Vratislavi. V kalendáři jsou nyní v důsledku koronavirové krize už jen tři závody, a to včetně přeložené Grand Prix České republiky. V Praze se má jet 19. září.

Plochodrážní Grand Prix
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Před necelými třemi týdny oznámil promotér šampionátu zrušení závodu ve Varšavě, který byl na programu 8. srpna.

Kvůli přetrvávající zdravotní krizi a opatřením spojeným s pandemií koronaviru, mezi něž patří i nutnost omezit počet diváků, přišlo Polsko o další závod.

S předstihem ale bylo stanoveno, že do Varšavy se Grand Prix vrátí v posledním červencovém dnu příštího roku.

Je nám líto, video expirovalo.
V kalendáři SP bikerů i plochodrážníků mizí závody

Další světový závod na území Polska byl zrušen paradoxně jen tři dny poté, co v Toruni odstartoval za účasti nejlepšího českého plochodrážníka Václava Milíka pětidílný seriál mistrovství Evropy.

Ten se odehraje během července výhradně právě v Polsku, kde se již také rozběhla extraligová soutěž, druhý díl bude ve středu hostit Bydhošť.

Grand Prix má nyní v kalendáři už jen závody ve Vojensu v Dánsku (12. září), v Praze, kde se původně mělo jet 13. června, a právě v Toruni (3. října). Z původních deseti akcí by se ale i přes řadu zrušených závodů mělo jet o body do seriálu MS alespoň osmkrát.

"Těšíme se, až budeme moct v nadcházejících týdnech oznámit detaily záložního plánu pro mistrovství světa 2020, na němž pracujeme s FIM (Mezinárodní motocyklovou federací). Počítá s tím, že by se odjelo v rámci Grand Prix alespoň osm akcí," uvedl v minulém týdnu šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články