Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plochodrážnická Grand Prix se na Markétě pojede až v září, vstupenky zůstávají v platnosti

Plochodrážní Grand Prix České republiky se 13. června na pražské Markétě neuskuteční. Závod seriálu mistrovství světa byl přeložen na 19. září. Mezinárodní motocyklová federace (FIM) oznámila přesný termín, který ve spolupráci s promotérem a organizátory zvolila.

V Praze se má jet týden po dánské Grand Prix ve Vojensu. "Rozhodnutí padlo po pečlivém zvážení a konzultacích s ohledem na zdraví a bezpečnost všech, jichž se tato událost týká. Právě to zůstává i nadále naší hlavní prioritou," uvedla FIM v tiskové zprávě.

Všechny již zakoupené vstupenky na tradiční zastávku plochodrážní Grand Prix v české metropoli zůstaly v platnosti i pro nový termín. Předprodej bude znovu zahájen 1. srpna.

Seriál Grand Prix měl původně začít v květnu v Polsku, ale závod ve Varšavě byl stejně jako následující díl v německém Teterowě odložen. Náhradním termínem pro podnik ve Varšavě je 8. srpen, pro Teterow ještě nebylo datum stanoveno.

Aktuálně první akcí v kalendáři je britská GP, která se má uskutečnit v polovině července v Cardiffu.

Pandemie již dříve výrazně zasáhla rovněž do programu mistrovství světa družstev, které se jezdí jako Plochá dráha národů.

Podle původního programu se první semifinále mělo jet za účasti českého týmu 25. dubna v Landshutu v Německu, lotyšský Daugavpils se chystal uspořádat druhé semifinále 2. května. Finále pak bylo na programu 8. a 9. května v britském Belle Vue.

Po odložení se ale obě semifinále uskuteční v září. Pojedou se na stejném místě ve dvou dnech v Daugavpilsu 25. a 26. září. Finále je na programu o měsíc později 24. a 25. října v Belle Vue.

Odložena byla v minulém týdnu i Grand Prix Challenge, z níž vzejdou tři účastníci MS 2021. Žarnovica měla finále kvalifikace hostit 11. července, slovenští pořadatelé teď hledají nový termín. Už dříve byly bez náhrady zrušeny všechny čtyři kvalifikační závody o postup do GP Challenge.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články