Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ogier si ve Španělsku může zajistit osmý titul

Francouzský rallyový jezdec Sébastien Ogier si na nadcházející Katalánské rallye může zajistit osmý titul mistra světa. Jeho jediným vyzyvatelem je týmový kolega Elfyn Evans. Dva závody před koncem sezony oba jezdce Toyoty dělí pouhých 24 bodů. 

"Ve Španělsku mám první reálnou šanci získat titul a vím, co musím udělat, aby se to stalo," řekl Ogier. "Když mám šanci vyhrát, pokusím se o to a budu bojovat. Je to nejjednodušší způsob, jak dosáhnout našeho cíle," podotkl sedmatřicetiletý pilot, který letos absolvuje poslední kompletní sezonu v mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sebastien Ogier má blízko k osmému titulu mistra světa

Evans se drží ve hře o titul stejně jako loni a věří, že bude mít více štěstí. V minulé sezoně vstupoval do posledního závodu sezony v Monze, kde bude MS končit i letos, s náskokem 14 bodů na Ogiera. V druhé etapě ale havarovat a uvolnil týmovému kolegovi cestu k dalšímu titulu.

"Vítězství ve Finské rallye byl pro nás skvělý výsledek. Titul mezi jezdci je běh na dlouhou trať. Ve Španělsku ze sebe vydáme maximum a pokusíme se dosáhnout co nejlepšího umístění," řekl Evans, který si před dvěma týdny na severu Evropy připsal páté vítězství ve světovém šampionátu. Ogier naproti tomu vyhrál již 53 závodů MS.

Katalánskou rallye v minulosti vyhrál Ogier třikrát, loni se soutěž nekonala. V roce 2019 byl nejrychlejší Belgičan Thierry Neuville. "Když jsem poprvé závodil na Katalánské rallye, byla to čistě asfaltová soutěž. Teď se po několika letech, kdy se zde jezdilo i na šotolině, k tomu vracíme. Je to rallye, kterou mám rád. Tratě jsou hezky plynulé a vozy WRC se tady krásně řídí," uvedl Neuville, který bude ve Španělsku hájit třetí místo v průběžném pořadí seriálu.

Na startu rallye budou i dva čeští jezdci. Premiéra v MS čeká Dominika Stříteského, který pojede s podporou továrního týmu Škoda Motorsport, i Erika Caise.

Průběžné pořadí jezdců a týmů

Průběžné pořadí MS (po 10 z 12 závodů): 1. Ogier (Fr./Toyota Yaris) 190 b., 2. Evans (Brit./Toyota Yaris) 166, 3. Neuville (Belg./Hyundai i20) 130, 4. Rovanperä (Fin./Toyota) 129, 5. Tänak (Est./Hyundai i20) 128, 6. Breen (Ir./Hyundai i20) 76.

Týmy: 1. Toyota 441 b., 2. Hyundai 380, 3. M-Sport Ford 172, 4. Hyundai 2C 44.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články