Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ogier poslal svůj citroën do kamene a v Itálii odstoupil. V čele nahradil Latvalu Sordo

První muž rallyového seriálu Sébastien Ogier nedokončil první etapu Italské rallye. V páté rychlostní zkoušce narazil do kamene a poškodil si zavěšení předního levého kola. Ogier problém nedokázal opravit a ze závodu odstoupil. Do soutěže se ještě vrátí, pokračovat však bude s penalizací za nedokončení zkoušky.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Andre Lavadinho

Ve vedení je po devíti z 19 rychlostních zkoušek Španěl Dani Sordo. Člen týmu Hyundai má v čele náskok 10,8 sekundy před Finem Teemu Suninenem ve fordu a 11,2 sekundy před svým estonským týmovým kolegou Ottem Tänakem.

Ogier vyhrál čtvrteční zahajovací erzetu, ale nyní soupeřům jako první jezdec na trati "čistil" cestu a v době odstoupení byl až devátý s bezmála půlminutovou ztrátou na vedoucího Jariho-Mattiho Latvalu.

Ani finský jezdec nebude na tento den vzpomínat v dobrém, neboť krátce po odstoupení Ogiera šel se svou toyotou přes střechu. V rallye sice pokračoval i bez čelního skla a dokonce vyhrál rychlostní zkoušku, ale v posledním testu skončil mimo trať a etapu nedokončil.

Vítěz předchozích dvou soutěží Tänak je na nejlepší cestě převzít vedení v šampionátu. Za Ogierem je druhý jen s dvoubodovou ztrátou, sám má osmibodový náskok před Belgičanem Thierrym Neuvillem z Hyundai, který je na Sardinii sedmý s mankem 25 sekund.

Jan Kopecký s fabií je dvanáctý, Martin Prokop s fiestou při jednorázovém návratu do WRC z dálkových rallye dvacátý.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) 1:36:01,5, 2. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -10,8, 3. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -11,2, 4. Mikkelsen, Jäger (Nor./Hyundai i20) -20,2, 5. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -20,3, 6. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -29,5, ...12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -3:01,9, 20. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -5:40,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články