Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ogier je na sněhu jistý a vede už o půl minuty

Karlstad (Švédsko) - Sébastien Ogier rázně vykročil za obhajobou prvenství ve Švédské rallye. Francouz je po první etapě v čele pořadí s téměř půlminutovým náskokem: po šesti odjetých zkouškách na něj druhý Hayden Paddon ztrácí 26,9 sekundy.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Pořadatelé z původních devíti testů celkem tři zrušili a Ogier vyhrál všechny tři dopolední zkoušky. Ve zbytku dne se prosadili Brit Kris Meeke v citroënu, který pak ale hned v další erzetě trefil kámen a odstoupil, a v hustém sněžení dvakrát Paddon.

Dlouho byl největším Ogierovým soupeřem jeho týmový kolega Andreas Mikkelsen z Norska, ale po výletu mimo trať v předposledním testu ztrácí na lídra po prvním dnu na šestém místě 42 sekund. Těsně před ním jsou ve výsledkové listině ještě Nor Mads Östberg a Estonec Ott Tänak ve fordech a Španěl Dani Sordo v citroënu.

Poslední zkoušku dne nedokončil další pilot favorizovaného Volkswagenu Jari-Matti Latvala. Trojnásobného vítěze Švédské rallye od počátku dne trápila technika a byl dávno bez šance na dobré umístění.

Na tratích v okolí Karstadu nestartuje stejně jako v Monte Carlu český jezdec Martin Prokop, který se do seriálu zapojí v březnu v Mexiku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články