Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Neuville z vedení Chorvatské rallye havaroval, lídrem je Evans

Novým lídrem Chorvatské rallye je po nehodě vedoucího Thierryho Neuvillea britský jezdec Elfyn Evans. Pilot Toyoty má po druhé etapě náskok 25,4 sekundy na Estonce Otta Tänaka s fordem. Třetí je Esapekka Lappi, finský jezdec zůstal po Neuvilleově odstoupení ve startovním poli jediným pilotem týmu Hyundai, který v soutěži startuje s vozy ve speciálních barvách k uctění památky zesnulého pilota Craiga Breena. Další soupeři za ním následují už s více než minutovou ztrátou. Rallye vyvrcholí čtyřmi nedělními rychlostními zkouškami.

Je nám líto, video expirovalo.
Do čela Chorvatské rallye šel Evans

Neuville vstupoval do druhého dne soutěže s pětisekundovým náskokem na Evanse a ještě odstup zdvojnásobil, než ve třetí zkoušce dne skončil mimo trať. Trefil strom a s poškozenou zadní částí vozu nemohl pokračovat. Pilot i spolujezdec Martijn Wydaeghe jsou podle oficiálního webu šampionátu v pořádku.

Složitou rallye prožívá vedoucí muž mistrovství světa Sébastien Ogier, kterému k manku z prvního dne, které nabral výměnou kola, přibyly penalizace v celkové výši 70 sekund. Ještě v pátek večer mu komisaři připočetli k času trestnou minutu, protože porušil bezpečnostní pravidla, když se po opravě vozu po defektu rozjel dříve, než si spolujezdec předpisově zapnul pás. A dnes dostal ještě desetisekundový trest za pozdní příjezd do časové kontroly.

Francouzský pilot je čtvrtý s mankem 1:49 minuty na lídra. O pouhé dvě sekundy za ním je pátý jeho týmový kolega z Toyoty Kalle Rovanperä z Finska. Úřadující mistr světa, který v Chorvatsku obhajuje prvenství, v pátek musel rovněž měnit kolo a dnes ovládl čtyři testy.

Po nehodách v úvodní páteční zkoušce se vrátili do soutěže oba čeští jezdci Erik Cais a Filip Kohn. Oba pokračují s velkou ztrátou a figurují v závěru výsledkové listiny. Cais s fabií dnes zatím zajíždí časy ve druhé desítce pořadí, nejlépe byl třináctý.

Výsledky Chorvatské rallye

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 1:16:02,4, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -5,7, 3. Tänak, Järveoja (Est./Ford Puma) -30,0, 4. Lappi, Ferm (Fin./Hyundai i20) -33,4, 5. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) -1:23,7, 6. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:52,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články