Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Neuville využívá znalost terénu a po první etapě vede Belgickou rallye

Domácí favorit Thierry Neuville zvládl nejlépe první etapu Belgické reallye, která je poprvé součástí mistrovství světa WRC. Po sedmi z osmi plánovaných dnešních erzet vede o 7,6 sekundy před irským kolegou Craigem Breenem, třetí je další pilot Hyundaie Estonec Ott Tänak. Poslední zkouška byla z bezpečnostních důvodů zrušena.

Thierry Neuville
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: GREGORY LENORMAND

Asfaltová Ypres Rallye má dlouholetou tradici jako součást mistrovství Evropy. V kalendáři MS nahradila plánovanou soutěž v Severním Irsku, jež vypadla kvůli ekonomické nejistotě způsobené koronavirovou pandemií. Neuville domácí rallye už v minulosti vyhrál a znalosti prostředí dnes využil. S Breenem však svádí tuhou bitvu, třetí Tänak ztrácí přes půl minuty.

Sedminásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier, jenž vede pořadí MS s náskokem 37 bodů, musel dnes odpoledne řešit defekt a figuruje na šestém místě se ztrátou 39 vteřin. V sobotu je na programu znovu osm rychlostních zkoušek, nedělní finále se odehraje na závodním okruhu Spa-Francorchamps.

Belgická rallye po 1. etapě:

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 1:04:27,0, 2. Breen, Nagle (Ir./Hyundai i20) -7,6, 3. Tänak, Järveoja (Est., Fin./Hyundai i20) -31,2, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -32,6, 5. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -33,4, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -39,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články