Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Macík si v Baja Aragón vyjel čtvrtý triumf, Brabec havaroval

Martin Macík s kamionem Iveco obhájil vítězství ve španělské rallye Baja Aragón, která patří do Světového poháru v cross country bajas. V přípravném závodě na Rallye Dakar obsadil třetí místo mezi kamiony Tomáš Vrátný ve své premiéře se speciálem Ford Cargo. Motocyklista Jan Brabec skončil po nehodě v nemocnici.

Macík španělskou rallye ovládl již počtvrté, z toho jednou uspěl jako navigátor otce. "Trať opět nezklamala, byla náročná, technická, úzká, kamenitá. Jelo se v krásném, ale členitém terénu," pochvaloval si Macík. Český jezdec měl sice několik defektů, ale druhého Maurika van den Heuvela z Nizozemska nakonec porazil o 33 minut.

Ve Španělsku se představil i motocyklista Jan Brabec, který byl po první etapě šestý, ve druhé sobotní ale havaroval a musel být s hematomem v břiše transportován na pozorování do nemocnice. "Zasvítilo mi slunce přesně do očí. Zlomenej nikde nejsem," uvedl Brabec. Kategorii ovládl zkušený domácí jezdec Joan Barreda.

Mezi automobily byl nejrychlejší Katařan Násir al-Attíja, který až do konce bojoval o vítězství se Sébastienem Loebem z Francie. Devítinásobný světový šampion v rallye měl ale v poslední erzetě technické problémy a defekt a klesl až na sedmé místo. Čech Miroslav Zapletal dojel dvanáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články