Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Safari stále nejlépe řádí Rovanperä. Prokop musel ze závodu znovu odstoupit

I po druhé etapě závodu Safari rallye v Keni vede finský pilot Kalle Rovanperä. V šestém dílu mistrovství světa může zaútočit na své čtvrté vítězství. Osudovou tratí ale Safari zůstává pro českého závodníka Martina Prokopa, který stejně jako loni musel po nehodě ze závodu odstoupit.

Safari rallye v Keni vede i po druhé etapě finský pilot Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nikos Katikis

Jednadvacetiletý Rovanperä se dostal v Keni do čela v závěrečné páteční rychlostní zkoušce díky defektu vedoucího Francouze Sébastiena Ogiera a v dnešních šesti testech vedení udržel. Druhý je Brit Elfyn Evans s odstupem 40,3 sekundy, třetí Japonec Takamoto Kacuta ztrácí minutu a čtvrt a loňský vítěz Ogier na čtvrté pozici zaostává o více než dvě a půl minuty.

Do sobotní předposlední erzety se s toyotami držel Belgičan Thierry Neuville, ale na závěr dne trefil se svým hyundaiem strom a nedokončil. Pokud bude pokračovat, tak s velkou ztrátou.

Do rallye se vrátil devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb, jenž v pátek odstoupil kvůli požáru svého fordu. Druhou etapu slavný Francouz dokončil s poničeným předním zavěšením kol na celkové desáté pozici. Čech Martin Prokop už po páteční nehodě oznámil, že v rallye pokračovat nebude.

V neděli je na programu závěrečných šest rychlostních zkoušek.

Výsledky Safari rallye Keňa

Safari rallye Keňa, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:52:39,7, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -40,3, 3. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:15,6, 4. Ogier, Veillas (Fr./Toyota Yaris) -2:38,3, 5. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -10:59,3, 6. Solberg, Edmondson (Švéd., Brit./Hyundai i20) -12:19,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články