Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Na Homolce triumfoval Stubbe, Nikodém ani Vaculík nedokončili

Domácí šampionát v autokrosu pokračoval závody na Homolce v Poříčí nad Sázavou. Vítězem závodu v superbuggách, v němž došlo k několika kolizím a odstoupením, se stal Němec Bernd Stubbe. Druhé místo získal Richard Tóth z Maďarska a třetí skončil Vít Nosálek. Lídr MČR Petr Nikodém nebyl po technických potížích klasifikován, stejně tak Vojtěch Vaculík, kteří spolu soupeří o titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Homolce triumfoval Stubbe

Dvojice elitních českých autokrosařů Petr Nikodém a Vojtěch Vaculík vstupovali do závodního víkendu MČR v Poříčí nad Sázavou odděleni v celkovém pořadí jen dvěma body. Nikodém zvítězil v Nové Pace, zatímco Vaculík získal prvenství v Humpolci a Přerově.

Poříčí nad Sázavou ani jednomu z nich v superbuggách nepřálo. Vaculík doplatil na incident v úvodním kole a Nikodém se dostal do potíží o pár kol později. Ani jeden z nich nakonec nebyl klasifikován, a souboj o domácí titul se tak přesouvá do Dolního Bousova, kde se pojede první zářijový víkend.

Po výpadku Nikodéma s Vaculíkem se trať otevřela pro Stubbeho, který nezaváhal. Pro druhé místo si dojel Tóth a české výsledky vylepšil alespoň třetí Vít Nosálek.

Zdroj
ČT sport, autoklub.cz, autokrosar.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články