Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tvrdá rána pro titulové ambice. Márquez si po těžkém highsideru zlomil pažní kost

Jel na hraně a pád se mu stal osudným. Mistr světa MotoGP Marc Márquez si při pádu v úvodním závodu sezony v Jerezu zlomil pravou pažní kost a v úterý by se měl v Barceloně podrobit operaci. Je tak velmi nepravděpodobné, že by španělský motocyklový jezdec startoval příští týden v druhém dílu mistrovství světa opět na okruhu v Andalusii.

Marc Márquez
zdroj: ČTK/EFE autor: Roman Rios

"Někdy věci nedopadnou tak, jak by člověk očekával, ale nejdůležitější je vrátit se a pokračovat. Čeká mě teď operace, ale slibuju, že se vrátím, jak nejrychleji to bude možné, a ještě silnější," vzkázal na Twitteru Márquez.

Sedmadvacetiletý Márquez dostal těžký "highsider" pět kol před koncem. Osminásobný světový šampion během závodu předvedl skvělou stíhací jízdu, když se po výjezdu z trati a propadu na šestnáctou pozici propracoval zpět až na třetí místo. Pád v rychlosti 150 km/h ale pro Márqueze znamenal konec závodu, okruh domácí jezdec opustil na nosítkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač v Jerezu v Moto3 nedojel. V MotoGP poprvé slavil Quartararo, Márquez se zranil

Následná vyšetření ukázala, že si Márquez při nehodě zlomil pravou paži. "Lékařský tým MotoGP potvrdil, že nedošlo k žádnému vážnému zranění hlavy nebo hrudníku, ale zůstane dalších 12 hodin na pozorování," uvedl Márquezův tým Repsol Honda.

V pondělí se mistr světa přesune do Barcelony, kde by ho měl následující den specialista Xavier Mir operovat. "Doba léčení zatím není známa," sdělila Honda.

Za Márqueze by mohl zaskočit Bradl, zranil se i Crutchlow

Dnešní Velká cena Španělska byla pro jezdce MotoGP prvním závodem sezony, neboť v březnu v Kataru před koronavirovou pauzou se jely jen třídy Moto2 a Moto3. První výhru ukořistil Francouz Fabio Quartararo, za týden se v Jerezu pojede druhý závod jako Velká cena Andalusie. V případě Márquezovy absence by za něj mohl v továrním týmu Hondy zaskočit německý testovací jezdec Stefan Bradl.

Se zraněním se bude muset do příštího závodu vypořádat i britský jezdec Cal Crutchlow, který si při pádu v dopoledním warm-upu zlomil člunkovou kost v levém zápěstí. Velká cena Španělska se jela bez něj, protože mu kvůli otřesu mozku lékaři zakázali start. Se zraněnou rukou podstoupí artroskopickou operaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články