Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Superbiky bez Čecha nebudou, Abrahama střídá Ježek

Praha - V superbicích nebude chybět české zastoupení ani v příští sezoně. Karla Abrahama, který se vrací do MotoGP nahradí v prestižním seriálu Ondřej Ježek. Ten v minulých letech startoval v nižších kategoriích Superstock 1000 a v letošní sezoně obsadil 14. místo v šampionátu supersportů. Na sezonu 2017 se stal sedmadvacetiletý závodník jezdcem týmu Grillini Racing Kawasaki.

Ondřej Ježek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Jsem šťastný, že se mi po dvaceti letech strávených v závodech motocyklů podařilo konečně postoupit do třídy superbike," prohlásil Ježek. "Po mnoha letech ve třídě Superstock 1000, kde jsem dosáhl svých nejlepších výsledků kariéry, jsem volal po změně. Zvolil jsem supersporty, abych získal další zkušenosti, ale dlouhodobým cílem byl stále postup do mistrovství světa superbiků," uvedl.

V supersportech bylo letos jeho maximem šesté místo v Imole, na stejném okruhu v roce 2014 slavil životní triumf v závodě pohárového seriálu superstocků. V něm dopadl nejlépe vloni, kdy skončil celkově pátý.

V přespříštím týdnu čeká Ježka s novým týmem první testování ve španělském Jerezu. "Litrová motorka sedí mnohem více mému jízdnímu stylu a já se už nemůžu dočkat, až se na superbiku poprvé svezu," doplnil Ježek. Jeho týmovým kolegou bude Ital Ayrton Badovini. Závodní premiéru si odbude na konci února na Phillip Islandu v Austrálii.

V letošním ročníku MS superbiků startoval Abraham, ale po roční zkušenosti a zisku 33 bodů se pro příští rok vrací do elitní kategorie MotoGP. V Jerezu letos startoval na superbiku také Karel Pešek, v minulosti v této třídě bojovali o světové body například bratři Jakub a Matěj Smržovi, starší Jakub vybojoval i pět medailových umístění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články