Abrahamův velký návrat. Český motocyklista pojede elitní třídu MotoGP

Praha - Po roce, kdy Karel Abraham chyběl v silničním mistrovství světa, se český motocyklista vrací zpět. A to přímo do elitní třídy MotoGP, kde se představí v týmu Aspar. Šestadvacetiletý Abraham bude jezdit s motocyklem Ducati, jeho týmovým kolegou bude Španěl Álvaro Bautista. 

"Věřím, že návrat do MotoGP s Asparem a s motorkou, kterou mám rád, bude po těch špatných sezonách můj pravý restart," uvedl Abraham pro MF Dnes, která o jeho návratu jako první informovala. Dohodu potvrdil na svém webu i španělský tým. "Nechci říct, že je to má poslední šance, ale je to velká příležitost dostat se k dobrému materiálu a konečně ukázat nějaké výsledky," řekl brněnský jezdec.

"Karel je pořád mladý, ale už má docela dost zkušeností. Závodil ve všech kategoriích v mistrovství světa i v MotoGP s ducati. Věřím a doufám, že mu dokážeme poskytnout kvalitní tým a konkurenceschopnou motorku, díky kterým bude moci ukázat, co v něm je," uvedl majitel týmu Jorge Martínez.

Abraham strávil v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů jedenáct let. V roce 2010 vyhrál ve třídě Moto2 Velkou cenu Valencie, jeho nejlepšími výsledky v závodech MotoGP byla tři sedmá místa. V průběžném pořadí letošního šampionátu superbiků mu patří 18. příčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham: Těším se na novou sezonu, ještě je potřeba doladit jisté věci

"Z návratu do MotoGP mám velkou radost. Je za tím spousta práce a jednání, která jsem začal hned, jak se ukázalo, že v MotoGP je prostor získat konkurenceschopnou motorku. Ze všech motorek, které jsem v MotoGP zažil, mi ducati vyhovovala nejvíc, obzvlášť v první sezoně," poukázal Abraham na rok 2011, kdy v premiéře v královské kategorii skončil se ziskem 64 bodů čtrnáctý.

Abrahama nyní čeká ještě jeden start v superbikovém MS, 30. října se představí v Kataru. Následně se již začne připravovat na návrat do elitní kategorie silničních motocyklů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články