Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kornfeil trefil závěr tréninku v Assenu a ovládl ho. Abraham byl dvanáctý

Že by se blýskalo na lepší časy? Jakub Kornfeil je po posledních nepovedených závodech možná na cestě ke zlepšení. Český motocyklista byl nejrychlejším jezdcem tréninkového dne třídy Moto3 před Velkou cenou Nizozemska. V Assenu se do čela pořadí vyhoupl díky perfektnímu závěrečnému měřenému kolu, v němž o 98 tisícin předstihl Itala Tonyho Arbolina.

Jakub Kornfeil
zdroj: REUTERS autor: Soe Zeya Tun

Kornfeil přijel do Assenu evidentně v mnohem lepším rozpoložení, než byl na předchozích závodech v Mugellu a Barceloně, kde se v trénincích pohyboval v závěru druhé desítky a nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Už v dopoledních jízdách patřil k lídrům a předčili jej jen o setiny Japonec Ai Ogura a Španěl Marcos Ramírez. V Assenu bude český jezdec v neděli obhajovat páté místo, které je jeho druhým nejlepším výsledkem za poslední tři roky po bronzu z loňské Velké ceny České republiky. Kornfeilův týmový kolega Filip Salač zajel v trénincích 16. čas, byl o 747 tisícin pomalejší.

Karel Abraham byl v kombinaci obou tréninků MotoGP dvanáctý se ztrátou 1,216 sekundy na nejrychlejšího Mavericka Viňalese. Špatně dopadl jiný španělský jezdec Jorge Lorenzo, pro nějž závodní víkend v Nizozemsku skončil už v dopoledních jízdách. Po těžkém pádu byl převezen do nemocnice v Groningenu, kde lékaři odhalili zlomeninu v hrudním obratli.

Tréninky na Velkou cenu Nizozemska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Assenu:

Moto3: 1. Kornfeil (ČR/KTM) 1:41,782, 2. Arbolino -0,098, 3. Antonelli (oba It./Honda) -0,111, ...16. Salač (ČR/KTM) -0,747.

Moto2: 1. B. Binder (JAR/KTM) 1:37,398, 2. Gardner (Austr./Kalex) -0,132, 3. Lowes (Brit./Kalex) -0,194.

MotoGP: 1. M. Viňales (Šp./Yamaha) 1:32,638, 2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,180, 3. Petrucci (It./Ducati) -0,314, ...12. Abraham (ČR/Ducati) -1,216.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články