Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kornfeil si už se Salačem vše vyříkal, ale jeho přestup do Moto2 se komplikuje

Je trvale nejúspěšnějším českým závodníkem v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. S průběžným desátým místem v pořadí své kategorie ale asi není Jakub Kornfeil úplně spokojený. Zvlášť, když po třetím místě v Assenu všechno vypadalo idylicky a zdálo se, že problém slabších časů v kvalifikacích je vyřešen. Jenže se tak nestalo a Kornfeil musí dál dohánět ztráty z kvalifikace při závodě, což mu pak stačí na umístění v nejlepší desítce. Stupně vítězů ale zůstávají daleko.

Kornfeil vidí neúspěšné kvalifikace následovně: "V Brně to hodně ovlivnilo počasí. Ve Spielbergu to začalo dobře, tak jsme to i vzhledem k proměnlivému počasí zkoušeli vychytat ještě líp. Zkoušelo se jiné nastavení, ale místo abychom zrychlovali, jsme jeli pomaleji a kvalifikace nedopadla úplně nejlíp," vysvětluje.

Závodník také tvrdí, že v PrüstelGP týmu je už všechno v pohodě i poté, co se po GP v Brně oba čeští jezdci trochu poškorpili. Kornfeil totiž dával mladšímu Filipu Salačovi za vinu, že příliš tlačil na pilu a svým pádem hned po startu závodu jej připravil o lepší výchozí pozici. "Všechno jsme si vyříkali a komunikujeme spolu normálně," dodal.

Za rok chtěl být Kornfeil, který je v šestadvaceti letech nejstarším závodníkem v Moto3, už v silnější kategorii Moto2, tam už ale téměř všechny týmy mají plné stavy. "O smlouvě na příští sezonu teď jednáme a v nejbližších možná už dnech by mohlo být jasno," tvrdí.

Bývalý vítěz Rookie Cupu, závodník Karel Hanika, který má zkušenosti s Moto3, při Velké ceně v Brně hovořil o tom, že měl před lety nabídku do Moto2. Neměl však sponzory, kteří by do týmu přinesli 450 tisíc eur (zhruba 10 milionů korun), a tak z toho sešlo.

Jak vypadá situace dnes? "Za tyhle peníze i o něco levněji, v některých týmech však i dráž, se místo v Moto2 dá sehnat," potvrzuje, že na "trhu s jezdci" se za tu dobu moc nezměnilo.

A když má závodník dobré výsledky, tak nemusí shánět sponzory, ale naopak může získat placené místo. "V momentální situaci půjdou do Moto2 tak tři piloti – víc jich nejspíš nebude," řekl a nevyloučil, že nakonec přidá v nejslabší kategorii ještě další sezonu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články