Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Iannone už zná svůj trest. Za steroidy dostal stopku na rok a půl

Vítěz třinácti závodů mistrovství světa Andrea Iannone se po rozhodnutí Mezinárodní motocyklové federace (FIM) může vrátit zpět na závodní okruhy v červnu příštího roku. Součástí trestu za doping je i diskvalifikace z posledních dvou závodů minulé sezony v Sepangu a ve Valencii.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletý Iannone měl loni v listopadu v Malajsii pozitivní test na steroid drostanolon. Ital, který měl pro letošní rok platnou smlouvu s týmem Aprilia v královské kategorii MotoGP, se hájil tím, že zakázanou látku obsahovalo kontaminované maso.

Rodák z italského městečka Vasto měl od poloviny prosince zastavenou činnost a neúčastnil se ani testování. Pro jezdce MotoGP ještě sezona kvůli pandemii koronaviru nezačala.

Iannone, který je v motocyklovém MS prvním pozitivně testovaným jezdcem od roku 2012, kdy byl potrestán Australan Anthony West, se může proti verdiktu FIM odvolat k mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne.

A vedení Aprilie věří, že s odvoláním uspěje. "Soudci uznali jeho dobrou víru a také to, že nevěděl, že látku užil, čímž uznali jeho argument o kontaminaci potravin. Proto disciplinární trest nedává žádný smysl a je absurdní," zlobil se generální ředitel Aprilie Massimo Rivola. Očekává proto, že u CAS bude Iannone osvobozen stejně jako v minulosti jiní sportovci v těchto případech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články