Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Po druhé etapě vede Katalánskou rallye Latvala, Kopecký je třináctý

V čele Katalánské rallye je po přesunu ze šotoliny na asfalt finský pilot Jari-Matti Latvala s toyotou. Z uchazečů o titul je na tom po druhé etapě nejlépe obhájce Sébastien Ogier na druhém místě, lídr šampionátu Thierry Neuville je pátý.

Předposlední soutěž mistrovství světa WRC je nesmírně vyrovnaná, prvních šest jezdců je před závěrečnými čtyřmi nedělními erzetami směstnáno ve čtvrt minutě. Latvala je v čele před dvojicí francouzských pilotů, kteří vyhráli posledních čtrnáct šampionátů.

Druhý je úřadující pětinásobný mistr světa Ogier s fordem, jenž má ztrátu 4,7 sekundy. Třetí místo patří s odstupem osmi sekund jeho předchůdci na trůnu Sébastienu Loebovi, jenž letos s citroënem jede třetí rallye sezony. Lídr MS Neuville z týmu Hyundai na pátém místě zaostává za Latvalou 12,7 sekundy.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyrovnanou Katalánskou rallye vede Latvala před Ogierem

Na osmé místo klesl vítěz první etapy Ott Tänak z Estonska, jenž ve třetí z dnešních sedmi erzet musel měnit kolo své toyoty a nabral minutovou ztrátu. V průběžném pořadí vede Neuville o sedm bodů před Ogierem a o 21 před Tänakem.

Český pilot Jan Kopecký je se Škodou Fabia třináctý. V hodnocení vozů kategorie WRC 2, v níž už má jistý titul mistra světa, mu patří druhá příčka.

Katalánská rallye - po 2. etapě:

1. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) 2:35:01,8, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -4,7, 3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C3) -8,0, 4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -9,8, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -12,7, 6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -16,5, ...13. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia) -7:11,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články