Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tänak suverénně vede v Katalánsku a útočí i na vedení v MS

Ott Tänak je suverénním lídrem Katalánské rallye po první etapě. Estonský pilot Toyoty vede po sedmi rychlostních zkouškách s náskokem 26,8 sekundy před Danim Sordem ze Španělska v hyundai. První čtyři místa patří jezdcům čtyř různých značek, těsně třetí je Brit Elfyn Evans s fordem jen o půl sekundy před hvězdou Citroënu Sébastienem Loebem.

Ott Tänak
zdroj: ČTK autor: Panoramic/Andre Lavadinho

Devítinásobný mistr světa Loeb je na startu potřetí v sezoně, zatím byl nejlépe pátý v Mexiku. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký se drží na 15. místě. V kategorii WRC2, ve které už má jistý titul mistra světa, je čtvrtý.

Lídr mistrovství světa Thiery Neuville z Belgie je až devátý už s minutovou ztrátou na Tänaka, jeho největší rival a francouzský obhájce titulu Sébastien Ogier má na sedmé pozici o dvacet sekund lepší čas. Oba měli v první etapě handicap v tom, že na šotolině jako první jezdci na trati čistili soupeřům trať.

Je nám líto, video expirovalo.
Katalánskou rallye vede jasně Tänak, Kopecký je 15.

"Pro jezdce vpředu to bylo velmi těžké, ztráceli jsme čas celý den," konstatoval Ogier. "Snažili jsme se, ale v těchhle podmínkách... Být první na trati není jednoduché," potvrdil Neuville.

Neuville v předposlední soutěži sezony hájí před Ogierem sedmibodový náskok. Tänak, který z předchozích čtyř závodů tři vyhrál, než minule v Britské rallye odstoupil z prvního místa, je o dalších 14 bodů zpět.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články