Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Pech drží i na Valašské rallye Kopeckého za sebou, po 1. etapě těsně vede

První etapu Valašské rallye si podmanil Václav Pech a po osmi rychlostních zkouškách druhého závodu mistrovství České republiky hájí náskok 4,3 sekundy před Janem Kopeckým. Na Moravě tak pokračuje vyrovnaná bitva dvou elitních jezdců z předchozí Bohemia rallye, kterou před měsícem vyhrál o šest sekund Pech.

Václav Pech na Valašské rallye
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Pilot vozu Ford Focus WRC Pech je v čele rallye od první rychlostní zkoušky, oba jezdci však zajížděli podobné časy. Ve třetí erzetě dokonce zcela shodné. Největší odstup v průběžném pořadí byl mezi nimi v průběhu dne 5,5 vteřiny.

"Nevím, jak to popsat. Je to super sport a přesně proto ho děláme. Záleží na tom, kdo to ustojí do konce. Na Lešné jsem zvolnil trochu moc kvůli lesklému a rozteklému asfaltu, v závěru na polygonu se nám zase dařilo," uvedl Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Valašska bitvu, v níž Pecha hájí drobný náskok před Kopeckým

Kopecký byl navzdory druhému místu spokojený. "Jeli jsme špičkově, auto funguje parádně a hrajeme si s tím. Zatím spíš hrajeme druhé housle, to se nedá nic dělat. Všichni víme, že Vašek je špičkový šofér, který dokáže využít jakoukoliv techniku. Hodně mě to baví, připadám si jako s Lukjaňukem na Barumce. V neděli ze sebe vydáme maximum, ale když se člověk podívá na skladbu erzet, musí být realistický," řekl úřadující český mistr.

Třetí místo po prvním dnu patří Filipu Marešovi, který bojuje s Janem Černým. Oba po 71 měřených kilometrech dělí osm desetin sekundy. Pátý je Miroslav Jakeš.

Valašská rallye bude pokračovat osmi rychlostními zkouškami v neděli, vítězná posádka bude známa po 15. hodině.

KOWAX rallye ValMez, druhý závod MČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 37:20,0, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) -4,3, 3. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -37,5, 4. Černý, Černohorský (Volkswagen Polo Gti R5) -38,3, 5. Jakeš, Machů (Škoda Fabia R5) -1:00,2, 6. Semerád, Hovorka (Škoda Fabia R5) -1:20,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články