Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Valašská rallye nabídne hlavně souboj Pecha s Kopeckým

V nezvyklé roli až druhého jezdce průběžného pořadí mistrovství České republiky se postaví na start Valašské rallye tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Úřadující domácí šampion a král posledních let na úvodní Bohemia rallye těsně prohrál se svým dlouholetým rivalem Václavem Pechem. Zpravodajství z průběhu závodu sledujte na programu ČT sport.

zdroj: ČTK autor: Ján Honza

"Úvod sezony ukázal, že konkurence je mimořádně silná. O to víc nás to baví a věřím, že si opět na své přijdou i diváci. Za nás mohu slíbit, že uděláme maximum pro to, abychom Valašku vyhráli. Naším cílem zůstává obhajoba českého titulu," řekl Kopecký, jenž před necelým měsícem za Pechem zaostal o šest sekund.

Pech, jenž startuje se čtrnáct let starým speciálem WRC, bezprostředně po triumfu v Mladé Boleslavi uvedl, že až na Valašce se ukáže, jestli bude i nadále schopen držet s továrním jezdcem Škody krok. "Uvidíme, zda jsme jenom nepodráždili hada bosou nohou. Každopádně jsme si lepší vstup nemohli přát," řekl Pech s úsměvem po červencové soutěži.

Valašská rallye se měla původně konat v dubnu, kvůli pandemii koronaviru byla ale soutěž přeložena na srpen a změnila se i lokace. Soutěž se spojila s Rallye Fulnek, která je součástí "malého" šampionátu v rallysprintu, a na Moravě se tak bude bojovat o body do obou seriálů.

"Posunutím z jarního termínu budou nyní asfalty bez zbytků zimního posypu a o vyšší teplotě. Trať tak bude i rychlejší. Předpokládáme, že budeme hlavně využívat tvrdší směsi pneumatik, které mají tolik potřebnou přilnavost a hlavně také odpovídající životnost," uvažoval Pech.

Pořadatelé připravili pro 128 přihlášených posádek trať s 16 rychlostními zkouškami o celkové délce 145 km. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články