Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopecký, Pech, nebo Mareš? Rallye Český Krumlov má favoritů víc

Další boj čeká tuzemskou špičku v automobilových soutěžích na jihu Čech. Loňský triumf v Rallye Český Krumlov obhajuje Václav Pech, který tu zvítězil už pětkrát. Ještě o jeden triumf víc má ale obhájce titulu mistra republiky Jan Kopecký, jenž tu bude útočit na vyrovnání rekordního počtu sedmi vítězství, jež tu získal Roman Kresta. Rallye můžete sledovat v aktuálních vstupech na ČT sport a ČT sport Plus.

Kopecký, Pech a spol. se na českokrumlovské rallye představí během půlroku podruhé, protože předešlý ročník se konal netradičně v listopadu. Pořadatelé loni soutěž přeložili s ohledem na koronavirovou situaci. "Hodně to klouzalo, bylo mokro a zima. Teď bude tepleji, ale Krumlov je zase vyhlášený přívalovými bouřkami. Ty jsou v tomhle období časté a nás tam za jízdy několikrát zastihly. A to pak byl doslova boj udržení závoďáku na cestě," uvedl Pech v tiskové zprávě.

Pilot vozu Ford Focus WRC letos s ohledem na pravidla nemůže bojovat o titul absolutního republikového šampiona, ale je zařazený do takzvané divize 2. I proto se soustředí na dílčí výsledky a boj o první místo hlavně s Kopeckým a Filipem Marešem. Zatímco dubnovou Valašskou rallye vyhrál, před dvěma týdny na Rallye Šumava Klatovy jej zastavily technické problémy.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Šumava ovládl Kopecký

"Byli jsme nuceni pořádně zabrat, abychom stačili Focuse připravit. Nyní máme ve voze kompletně jinou hydrauliku a tu naši zlobivou zkoumají technici v M-Sportu. Stačili jsme udělat i krátký test a po loňských zkušenostech na vložkách, které nás letos čekají stejné, přestavět tuhost podvozku," dodal Pech.

V čele průběžného pořadí šampionátu má Kopecký náskok třinácti bodů na Mareše, třetí Dominik Stříteský po dvou odjetých rallye ztrácí už 65 bodů.

Průběžné pořadí mistrovství republiky:

1. Kopecký 111, 2. Mareš (oba Škoda Fabia Rally2 Evo) 98, 3. Stříteský (Škoda Fabia R5) 46, 4. Kristensson (Nor./Hyundai i20 R5) 39, 5. Březík 39, 6. Trojan (oba Škoda Fabia R5) 38.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články