Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Pech se ujal vedení Rallye Šumava

Druhým podnikem letošního 56. ročníku pokračuje seriál tuzemské automobilové soutěže. Po úvodním dni Rallye Šumava Klatovy vede Václav Pech s vozem Ford Focus WRC před úřadujícím českým šampionem Janem Kopeckým o dvanáct vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Václav Pech vede po úvodním dni Rallye Šumava Klatovy

Pech, jenž ovládl i předešlou Valašskou rallye, je v čele od úvodního pátečního měřeného testu. Stejně jako Kopecký dosud vyhrál čtyři erzety, zatím rozhodující náskok si vybudoval ve druhé a čtvrté rychlostní zkoušce, kdy svého dlouholetého rivala porazil vždy o sedm sekund.

I druhé místo ale Kopeckému pomůže do čela průběžného pořadí, Pechovy výsledky se totiž do absolutní klasifikace MČR nezapočítávají, neboť startuje s vozem kategorie WRC. Po Valašské rallye byl v čele seriálu Filip Mareš, jenž je na Šumavě průběžně čtvrtý.

Rallye Šumava Klatovy, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 52:31,4, 2. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) -11,8, 3. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -53,4. 4. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:00,0, 5. Březík, Krajča (Škoda Fabia R5) -1:27,3, 6. Cvrček, Novák (Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:57,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články