Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Kopecký má první "mečbol", na Rallye Bohemia si může zajistit titul

Jan Kopecký může s předstihem slavit titul mistra České republiky v automobilových soutěžích. A stejně jako loni jej může získat v Mladé Boleslavi, kde sídlí jeho tovární tým Škody. Šestatřicetiletý závodník má v průběžném pořadí seriálu náskok 111 bodů na druhého Filipa Mareše a vyhrál dosud všechny čtyři dosavadní podniky šampionátu. Do konečného pořadí se přitom započítává pět výsledků v sezoně. Přímý přenos rychlostní zkoušky sledujte od 18:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"O titulu teď nepřemýšlím. Samozřejmě, že by bylo hezké ho obhájit tady, v domově škodovky. Pokud se nám to povede, budeme spokojení," řekl Kopecký, který útočí na čtvrtý český mistrovský vavřín za sebou a šestý v kariéře. "Pro nás je to nepsaná povinnost. S našimi zkušenostmi a s tolika odjetými závody nemůžeme mít v Čechách jiné cíle. Kdyby se to nepovedlo, asi bych ve fabrice nemohl být," dodal zkušený jezdec, jenž je členem továrního týmu mladoboleslavské automobilky od roku 2008.

Na českých tratích drží rodák z Opočna neporazitelnost už čtvrtou sezonu, v polovině června vyhrál v Hustopečích 21. soutěž v řadě, na které se představil. "Stát se může cokoliv. Můžeme mít technický problém, můžu udělat chybu já. Můžeme prorazit pneumatiku. Je toho hodně, ale jasně, že chci vyhrát. A stejně to máme všichni v týmu," pokračoval Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Bohemia klepe na dveře, Kopecký cílí na 6. triumf v řadě

Na českých tratích je tradičně jeho hlavním soupeřem Václav Pech, kterému se ovšem letos tolik nedaří. Jako druhý muž průběžného pořadí se na start postaví Mareš, o zahraniční konkurenci se postará několikanásobný rakouský šampion Raimund Baumschlager.

Škoda nasadí i dva týmové kolegy Kopeckého Nora Ole Christiana Veibyho a Juuso Nordgrena z Finska. "Jsou to mladí kluci, ale oba už ukázali, že i na pro ně nových soutěžích dokážou jet rychle, a myslím si, že budou chtít skončit na bedně," upozornil Kopecký.

Pořadatelé 45. ročníku rallye připravili pro posádky trať s 15 rychlostními zkouškami o celkové délce 159 km. Po letech se opět pojede na okruhu v Sosnové na Českolipsku, kde skončí sobotní etapa. V neděli soutěž tradičně ukončí městská erzeta v Mladé Boleslavi.

Průběžné pořadí MČR:

1. Kopecký (Škoda Fabia R5) 240, 2. Mareš (Škoda Fabia R5) 129, 3. J. Černý (Ford Fiesta R5) 127, 4. Pech (Ford Fiesta R5) 104, 5. J. Dohnal (Ford Focus WRC) 71, 6. Tarabus (Škoda Fabia R5) 66.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články