Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ogier letí vstříc dalšímu triumfu, Kopecký se na Sardinii drží v první desítce

Pětinásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier vede po první etapě deštivou Italskou rallye, v níž může případným čtvrtým triumfem vyrovnat rekord krajana Sébastiena Loeba. Po devíti rychlostních zkouškách má v čele sedmého podniku sezony náskok téměř 19 sekund před lídrem seriálu Belgičanem Thierrym Neuvillem.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký si v posledním měřeném úseku dne polepšil o dvě místa a je průběžně devátý. V hodnocení WRC2 mu patří druhé místo.

K posunu v absolutním pořadí Kopeckému pomohla odstoupení Estonce Otta Tänaka, který loni na Sardinii vybojoval první vítězství v MS v kariéře, a Fina Teemu Suninena.

Tänaka zastavil tvrdý dopad po skoku, Suninen vyjel mimo trať. V sobotu se mohou do soutěže vrátit. Tänak byl po osmi erzetách osmý jen 16 sekund za Ogierem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký se sžívá se šotolinou, na Sardinii je zatím devátý

Už dříve vypadl ze hry Nor Andreas Mikkelsen, kterého zastavily potíže s převodovkou. Po šesti rychlostních zkouškách byl druhý 3,5 sekundy za Ogierem.

Francouzovi se zatím na blátivých šotolinových cestách problémy vyhýbají. "Jsem rád, že jsem tam, kde jsem. Bylo to hodně zrádné. Nechtěl jsem úplně riskovat," řekl Ogier.

Kopeckého čeká o víkendu boj o třetí letošní vítězství v kategorii WRC2, kterou ovládl v Monte Carlu a na Korsice. Zatím ztrácí 14 sekund na Francouze Stéphana Lefebvra. Další český jezdec Martin Prokop s fordem je celkově jedenáctý.

Výsledky Italské rallye:

Po první etapě: 1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 1:35:56,9, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -18,9, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -37,2, 4. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -41,6, 5. Östberg, Eriksen (Nor./Citroën C3) -58,3, 6. Paddon, Marshall (N. Zél., Brit./Hyundai i20) -1:01,5, ...9. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) -4:16,9, 11. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -6:05,6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články