Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bylo to složitější, nejelo se nejlépe. Ale stačilo to, řekl k dalšímu triumfu Kopecký

Dokázal se vypořádat s nepříjemnými defekty, stáhl ztrátu na soupeře a nakonec triumfoval počtvrté v řadě. Rallyeový jezdec Jan Kopecký nadále opanuje Barum rallye, kterou vyhrál už posedmé v kariéře. A skvělou sezonu může ještě vylepšit, neboť k šestému domácímu titulu může přidat i vítězství v mistrovství světa kategorie WRC2, kterou aktuálně vede.

Jan Kopecký (vpravo) a Pavel Dresler
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Nějaká zkušenost tam byla, ale takovou zkušenost nerad opakuji. A povedlo se mi to hned po týdnu, což není nejlepší vizitka," pousmál se Kopecký v cíli.

I díky tomu, že dokázal dnes předstihnout Alexeje Lukjaňuka z Ruska, mohl být spokojený. "Bylo to složitější, nejelo se úplně nejlépe. Otáčelo se startovní pořadí prvních deseti, do toho pršelo a nejsou povolení špióni. Tudíž jsme neměli informace, jak to na trati vypadá. Bylo to takové čuchání. Jedna zatáčka může být plná bláta jak od tatrovky a v druhé mohou být jen koleje. Když to člověk špatně odhadne, může vyletět," hodnotil náročnou soutěž.

Kopecký vyhrál Barum rallye počtvrté v řadě a 48. ročník označil za jeden z nejtěžších. Zároveň si ale uvědomoval, že si vše ztížil sobotními třemi defekty sám. "A sami jsme se z toho pak museli dostat zpět," řekl. Výhodou však bylo, že startoval hned před Lukjaňukem. "Takže jsme měli stejné podmínky. Nepatřili jsme v průběhu neděle k nejrychlejším, protože to nebylo možné s ohledem na startovní pozici, ale stačilo to," uvedl rodák z Opočna.

Je nám líto, video expirovalo.
Barum rallye patří znovu Kopeckému, vyhrál počtvrté v řadě

Šestatřicetiletý pilot letos vyhrál šest závodů českého šampionátu a čtyřikrát byl nejrychlejší v rámci kategorie WRC2 v MS. "Je to zajímavá sezona. Je konec srpna a ještě jsme neprohráli. Do konce roku nás čekají dva závody a budu se snažit pokračovat. Pokud by to pokračovalo, byla by to sezona z říše snů," přiznal Kopecký, jenž se už letos v Česku nepředstaví.

V polovině září bude startovat na Turecké rallye, kde jej čeká zřejmě klíčový souboj o světový titul s týmovým kolegou Pontusem Tidemandem ze Švédska. Seveřan byl zatím v MS třikrát první a jednou druhý.

"Uvidíme, jak se k tomu postavíme. Samozřejmě, že bychom chtěli jet nejrychleji, jak to půjde. Nemá cenu si ale nic nalhávat, Pontus vyrostl na šotolině, já na asfaltu, takže v tom má malou výhodu. My máme zase výhodu v tom, že máme čtyři první místa. I kdybychom za ním byli druzí, tak jsme na tom pořád stejně a může rozhodnout další závod, na kterém se nepotkáme. Je to zvláštní bojovat proti někomu, kdo sedí doma," poukázal Kopecký na fakt, že poté by se v MS měl představit ve Španělsku a Tidemand ve Velké Británii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články