Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bohemia rallye odstartuje na okruhu v Sosnové, Kopecký může slavit desátý domácí titul

Jan Kopecký může na Bohemia rallye oslavit jubilejní desátý český titul. Jednačtyřicetiletý závodník má po čtyřech soutěžích v čele seriálu náskok 95 bodů na druhého Věroslava Cvrčka, do konečného hodnocení šampionátu se přitom započítává pět ze sedmi výsledků a Kopecký má zatím na kontě tři první a jedno druhé místo. Přímý přenos úvodní rychlostní zkoušky sledujte od 17:55 na ČT sport a ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Bohemia rally se představí i vozy kategorie WRC

"Bohemka je nejblíže od mého bydliště a také díky sídlu společnosti Škoda a továrního týmu je to můj druhý domácí závod," uvedl bývalý tovární jezdec, jenž si před rokem v Mladé Boleslavi připsal jubilejní desátý triumf.

"Letos očekávám velmi tvrdé souboje už od páteční speciálky v Sosnové. Sobotní etapu známe všichni velmi dobře, v neděli by asi všechny posádky ocenily, kdyby rychlostní zkouška Zvířetice byla v lepším stavu než loni. Čeká nás krásná a náročná soutěž," řekl Kopecký.

I v jubilejním 50. ročníku Bohemia rallye se očekává souboj Kopeckého s Václavem Pechem, který letos vyhrál tři ze čtyř závodů MČR. Výsledky Pecha startujícího s vozem kategorie WRC se ale do průběžného pořadí seriálu nezapočítávají.

"Těším se na souboje s Honzou a doufám, že se budeme zase tahat až do posledního kilometru, aby si nás fanoušci pořádně užili. Ale na Bohemce to nebude jenom Honza, hodně mě zajímá porovnání se dvěma moderními speciály WRC. Tahle auta jsou koncepčně o více než deset let modernější než náš Focus," uvedl Pech.

Poukázal tím na starty Jana Skály s extovárním Citroënem C3 WRC a Jana Dohnala s vozem Ford Fiesta WRC. Skála a Dohnal se do Bohemia rallye zapojí jen v pátek a v sobotu a zapojí se do takzvaného Poháru pořadatele. Stejně jako Pech nebudou bodovat v MČR.

Pořadatelé soutěže, která odstartuje v pátek odpoledne v centru České Lípy, připravili pro posádky trať s 12 rychlostními zkouškami o celkové délce 142 kilometrů.

První den je čeká pouze divácká erzeta na okruhu v Sosnové. Vítězná posádka bude dekorována v neděli po 14. hodině.

"Uvítal bych víc testů na severu Čech, ale na druhou stranu vím, jak složité je v dnešní době uspořádat jakýkoliv závod. Do Mladé Boleslavi odjíždíme s jasným cílem, vybojovat pro náš tým další vítězství," řekl Kopecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články