Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sezona vůbec nebyla špatná, cítím se dobře, hlásí Milík před dvěma tradičními závody

Plochodrážníky čeká v následujích dnech nabitý program. V neděli v Pardubicích odstartuje v Pardubicích 69. ročník Zlaté přilby. O den později přijde na řadu memoriál Luboše Tomíčka v Praze, ve skterém se představí česká špička i řada zahraničních hvězd. Do obou závodů nastoupí také dva čeští přední plochodrážníci - Václav Milík a Josef Franc, kteří chtějí pro české barvy vybojovat co nejvyšší příčky. Přímý přenos Zlaté přilby nabídne 1. října od 12:00 ČT sport a web ctsport.cz. Memoriál Luboše Tomíčka odvysílá v přímém přenosu ČT sport i web ctsport.cz 2. října od 19:00.

Václav Milík na pražské Markétě
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

V současné době nejlepší český plochodrážník Václav Milík se cítí před dvěma závodními dny v dobré formě a doufá v kvalitní umístění v Praze i v Pardubicích. "Sezona vůbec nebyla špatná, cítím se dobře. Nějakým způsobem jsem připravený. Měl jsem málo tréninků na pardubické dráze, ale myslím, že ji znám dost dobře na to, aby se mi podařilo udělat nějaký výsledek," zhodnotil Milík.

Okruh v Pardubicích je specifický především svou šířkou, kde má šest startujících jezdců dostatek prostoru. Podle Milíka je také z tohoto důvodu výsledek závodu nepředvídatelný a může se stát cokoliv. Finále Zlaté přilby se jede na šest kol, kde se projeví fyzická připravenost závodníků. 

"Když bude mít člověk předtím volno dva dny, tak by měl Zlatou přilbu zvládnout úplně v pohodě. V posleních ročnících Zlaté přilby byla ta dráha dost tvrdá. Čím je tvrdší dráha, tím méně síly závodník potřebuje. Takže jestli bude podobná, tak to bude dobré. Ale myslím si, že pro všechny i pro diváky by bylo zajímavější, kdyby byla trochu hlubší," popsal dráhu český plochodrážník. 

Poslední Čech, který vyhrál Zlatou přilbu, byl Tomáš Topinka před 21 lety. Podle fanoušků patří tentokrát mezi adepty na vítězství znovu český závodník, tenotkrát Václav Milík. "Je hezké, že to fanoušci říkají, já bych ji chtěl, ale je to tam fakt hrozně složité v  téhle konkurenci. Připravuju se na to, abych ty dva dny zajel co nejlépe, chtěl bych tu cenu moc. Nikdy jsem nebyl ve finále, tak pro mě by byl velký úspěch aspoň se dostat do toho finále."

Do obou závodů se zapojí také průběžně druhý nejlepší český jezdec Josef Franc, který je podle svých slov na tradiční klání připravený. Franc dokázal ve své kariéře už jednou dosáhnout na vítězství v Tomíčkově memoriálu, od té doby ale uběhlo už jedenáct let.  "Samozřejmě bych rád tento výsledek zopakoval, ale nebude to jednoduché. Je tam šestnáct závodníků, kteří jsou stejně dobří. Bude záležet, jak se bude vyvíjet závod. Jsou to závody a může se stát cokoliv," řekl Franc.

Letos by se vítězství v Praze rád přiblížil také Milík. "Na Tomíčkově memoriálu se mi podařilo být nejlépe na čtvrtém místě. Když by sedělo všechno jak má, tak by se to mohlo podařit," doufá. Také Franc věří v dobrý výsledek. "Nechci zklamat české fanoušky a diváky, takže zkusím do toho dát všechno a tajně budu fandit i Václavovi," dodal na závěr Franc. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články