Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Milík si po Zlaté přilbě zvedl náladu. Popáté je českým mistrem

Václav Milík se stal popáté českým mistrem na ploché dráze. V závěrečném závodě v Březolupech vyhrál pardubický jezdec stejně jako předtím v Praze i Plzni všechny rozjížďky. Na domácí trůn se šestadvacetiletý Milík vrátil po dvou letech, ve kterých triumfoval Josef Franc. Titul získal také v letech 2012, 2014 a 2015.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Udělalo mi to radost, že jsem neztratil ani bod. Ze tří závodů, to je fajn," řekl Milík, jenž byl nejlepším českým jezdcem i před týdnem na slavné Zlaté přilbě. Předloňskému vítězi prestižního závodu v Pardubicích to ale stačilo jen na celkové jedenácté místo. Částečně si proto spravil náladu. "Být mistr republiky vždycky potěší," konstatoval.

V Březolupech i celkově skončil druhý Eduard Krčmář, jenž ve třetím finále ztratil jediný bod právě v duelu s Milíkem. Třetí v závodě skončil Franc, který v dodatečné rozjížďce porazil Hynka Štichauera, bronz v MČR ale připadl Janu Kvěchovi.

Výsledky závěrečného závodu MČR na ploché dráze v Březolupech

1. Milík (Pardubice) 15 b., 2. Krčmář (Slaný) 14, 3. Franc (Markéta Praha) 12+3, 4. Štichauer (Pardubice) 12+2, 5. Málek (Březolupy) 10, 6. Holub (Markéta Praha) 8.

Konečné pořadí po 3 závodech: 1. Milík 45, 2. Krčmář 36, 3. Kvěch (Markéta Praha) 32.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články