Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Mexiko bude po 23 letech hostit Velkou cenu F1

Mexiko – Špičkové motoristické seriály pomalu opouštějí Evropu a výjimkou není ani Formule 1. V roce 2015 se do kalendáře Velkých cen vrací Indie a především Mexiko, kde se naposledy jelo v roce 1992.

Mexiko opět přivítá Velkou cenu F1
zdroj: ČT sport

"Je to obrovská zpráva pro naše město – i proto, že to potvrzuje naši připravenost a kvalitní infrastrukturu k pořádání tak významné události," prohlásil starosta Mexico City Miguel Ángel Mancera.

Mexiko City vyhlíží už třetí cyklus závodů formule 1. V minulosti se v mexické metropoli konala Velká cena v letech 1962 až 1970, tehdejší návštěvy dosahovaly dvou set tisíc diváků. Po delším přerušení se závody do Mexika vrátily v roce 1986 a po sedmi ročnících, během kterých dokázal více než jednou triumfovat dvojnásobný vítěz Alain Prost, přišla další přestávka.

Je nám líto, video expirovalo.
V Mexiku se opět pojede Velká cena F1

Před 22 lety při zatím posledním závodě zde zvítězil Brit Nigel Mansell a zajímavostí je, že třetí Michael Schumacher se poprvé v kariéře probojoval na stupně vítězů.

Elitní seriál se do země měl vrátit už v roce 2006, ale plány na uspořádání Grand Prix v Cancúnu nevyšly. Letos už Mexiko figurovalo v předběžném kalendáři MS, nový okruh v metropoli se však nepovedlo včas dokončit.

Od roku 2015 se bude v Mexiku závodit opět na okruhu Hermanose Rodrígueze, trať však projde radikálními úpravami. Příznivci formule 1 v Mexiku mají jistotu Velké ceny na následujících pět let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články