Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mareš má nové auto i spolujezdce, premiéru si odbudou na Rallye Bohemia

Juniorský mistr Evropy v rallye Filip Mareš vytvořil po odchodu Jana Hlouška závodní dvojici s Radovanem Buchou. Společnou soutěžní premiéru si odbudou o víkendu při Rallye Bohemia ve voze Škoda Fabia R5 evo a pod hlavičkou nového týmu Laureta Auto Škoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorský mistr Evropy Mareš má nového spolujezdce i tým

Hloušek se stal nedávno stálým spolujezdcem nejlepšího českého rallyového jezdce a továrního pilota Jana Kopeckého.

Spolupráce s Marešem skončila po květnovém konci projektu Autoklubu České republiky, který před koronavirovou krizí podporoval Marešův bývalý tým při domácích i zahraničních startech.

"Radek naskočil rovnýma nohama do rozjetého vlaku. Nové spolupráce si cením. Společně dáváme přípravě maximum a věřím, že se brzy sehrajeme k dokonalosti," uvedl český vicemistr Mareš.

Také Bucha si pochvaloval, že spolu našli záhy společnou řeč. "Věřím, že i přes časovou náročnost příprav nového týmu budeme na startu sezony dobře připravení a tvrdou práci přetavíme v co nejlepší výsledky," konstatoval Bucha, který dosud navigoval v kategorii R2 a ve třídě R5 je nováčkem.

Nová posádka počítá ve zkrácené sezoně se starty na všech závodech domácího šampionátu a chystá se i na zahajovací díl seriálu mistrovství Evropy Rally di Roma Capitale o posledním červencovém víkendu.

"Za první úspěch letošní sezony ale považuji už jen to, že stojíme na jejím startu. Jsme navíc v plné síle a připravení bojovat o co nejvyšší příčky," konstatoval osmadvacetiletý Mareš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články