Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Loeb pojede další rallye. O další triumf se pokusí v Portugalsku

Osmačtyřicetiletý Sébastien Loeb se po svém senzačním triumfu na Rallye Monte Carlo představí podruhé v sezoně v květnu v Portugalsku. Britský tým M-Sport Ford oznámil, že devítinásobný světový šampion pojede znovu s navigátorkou Isabelle Galmicheovou ve voze Ford Puma.

Sébastien Loeb
zdroj: ČTK/Panoramic autor: GREGORY LENORMAND

Loeb vyhrál úvodní soutěž sezony ve Francouzských Alpách po vyrovnaném souboji s dalším bývalým šampionem a krajanem Sébastienem Ogierem a ve 47 letech se stal nejstarším vítězem světové rallye. Pro jeho spolujezdkyni, padesátiletou učitelku Galmicheovou, se dokonce jednalo o první start v šampionátu.

Kariéru v mistrovství světa ukončil Loeb po zisku devátého mistrovského titulu v roce 2012 a od té doby se ve WRC účastní pouze vybraných rallye. Letos tak nestartoval ve Švédsku a nebude ani tento víkend v Chorvatsku, Portugalská rallye ale zapadá do jeho programu.

"V Portugalsku se jede v době, kdy mám volné místo v kalendáři, navíc je to šotolinová rallye. Jel jsem tam v roce 2019, takže mám základ poznámek pro některé rychlostní zkoušky," uvedl v tiskové zprávě týmu Loeb, jenž v Portugalsku v letech 2007 a 2009 vyhrál.

"Rád jezdím na šotolině, takže to byla jasná volba," dodal vítěz osmdesáti světových rallye. Soutěž s centrem v přístavním městě Matosinhos nedaleko Porta se pojede 19. až 22. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články