Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lackovi se vzdálil bronz z ME. Titul obhájil Kiss

Automobilový jezdec Adam Lacko je i po předposledním závodě mistrovství světa tahačů v Le Mans v průběžném pořadí čtvrtý, jeho odstup na třetího Saschu Lenze se ale zvýšil na 33 bodů. Obhajobu titulu si na slavném francouzském okruhu zajistil Maďar Norbert Kiss, který má na druhého Jochena Hahna z Německa k dobru 89 bodů.

Jednička týmu Buggyra ZM Racing v Le Mans v pátek vybojovala dvě pátá místa, dnes byl Lacko v hlavním závodě čtvrtý a v handicapovém sedmý.

"Le Mans pro nás neskončilo moc pozitivně. Domů nevezeme žádné pohárové umístění, tedy v mém případě. Téovi (Calvetovi) se dařilo o trochu lépe. Chyběl nám výkon, nejel motor a vše jsem ztratil na rozjezdech," uvedl Lacko s tím, že měl problém při akceleraci od 100 do 160 km/h.

"Podvozkově ale vše fungovalo," doplnil sedmatřicetiletý jezdec s tím, že věří, že příští týden v Jaramě bude vše lepší. "Všichni se na poslední závod sezony těšíme a uvidíme, co se mi podaří nebo nepodaří," dodal Lacko.

Nejlepší závodní víkend v sezoně má za sebou Lackův týmový kolega Calvet z Francie, který v sobotu vyhrál druhý handicapový závod a dnes přidal druhé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články