Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kvěch má z místa v Grand Prix radost, ačkoli jej čeká ještě spousta práce i léčba zranění

Český plochodrážní jezdec Jan Kvěch vybojoval účast v příštím ročníku Mistrovství světa na ploché dráze. Kvůli zranění z tréninku na závod MČR jednotlivců z konce září tak musí zimní přípravu podřídit nejenom adaptaci na nový harmonogram nadcházející sezony, která pro něj bude velmi náročná. Z místenky na MS má radost, ačkoli ví, že je před ním a jeho týmem spousta práce.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvěch: Příští sezona bude náročná, musíme si s týmem vše promyslet

Kvěch se zranil při závodě v Březolupech, kdy spadl v tréninku. "Byla to smůla, neměly by se takovéto pády dít. Spadnul jsem na tréninku, kdy jsem si brnknul na rovině o prkna. Nevím, jestli tam něco bylo, nebo ne, ale zamkly se mi řídítka, zatočily se a spadnul jsem přes ně. Zlomil jsem si dvě kůstky v levé ruce," popsal.

"Byla to škoda, protože jsem měl před sebou ještě důležité závody. Nesl jsem to špatně," přiznal. Rekonvalescenci odhaduje obdobně jako u jiných zlomenin. "Teď to mám skoro dva týdny od pádu. Mám tam dvě dlahy a je to jako každá běžná zlomenina, co trvá tak čtyři až pět týdnů. Budu se snažit, aby moje rekonvalescence byla co nejrychlejší a já se mohl vrátit zpět do tréninků a do zimní přípravy na příští rok," uvedl.

Své místo na startovním roštu MS v ploché dráze vybojoval na jednom ze závodů challenge. "Zrovna před tou challenge jsem měl období, kdy se mi moc nedařilo, spíš jsem se trápil. Jel jsem tam s tím, že se můžu jenom ukázat. Měl jsem z výsledku velkou radost a nakoplo mě to do zbytku sezony," přiznal.

V příštím roce Kvěcha ale nečekají jenom závody v MS, ale také republikový šampionát, extraliga družstev i polská extraliga. Přiznal proto, že ačkoli po získání karty mezi světovou elitu měl radost, uvědomoval si, jaké úsilí bude ještě potřeba vynaložit. "Příští rok bude hodně náročný, můj tým se bude muset zvětšit. Potřeboval bych o jednoho mechanika více, aby byli dva a mohli se těm motorkám věnovat o něco více. Také si s týmem musíme sednout a promyslet, aby nám to logisticky sedělo a abychom si určili, které ligy pojedeme," naznačil první plány pro zimní přípravu.

Do té se s ním opět zapojí i bývalý plochodrážní jezdec Filip Šitera. "S Filipem spolupracujeme už čtyři roky a hodně mi pomáhá, na spoustě věcech se shodneme," řekl. "Je to o tom, co závodníkovi sedí. Letos jsem si vyzkoušel hodně věcí, abych věděl, co mi sedí a co nesedí. Věřím, že to vychytáme tak, že budu schopný na grand prix s klukama jezdit vyrovnaně," pokračoval.

"Znám tak půlku stadionů a půl neznám. Někdy je to lepší, když jdete do něčeho nového, protože nepřemýšlíte o tom, jaký vezmete motor, spíš se soustředíte na závod a jdete do toho s čistou hlavou," řekl závěrem ke kalendáři závodů MS.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články