Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kritika zatím nebyla vyslyšena. Nový systém kvalifikace bude i při VC Bahrajnu

Londýn – Do nového modelu kvalifikace se po premiéře pustili piloti, fanoušci, ale i experti. Spekulovalo se proto, že by se již v Bahrajnu mohlo bojovat o co nejlepší postavení na startu podle starých pravidel. Nakonec však vše zůstává při starém a i v druhém závodě sezony se pojede dle stávajícího formátu. Teprve poté se bude uvažovat o případné změně. Řekl to šéf seriálu Bernie Ecclestone po jednání strategické skupiny F1.

Formule 1
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: James Gasperotti

Ta postoupila celou záležitost k posouzení komisi F1, do níž patří zástupci týmů, promotéři závodů, sponzoři, zástupci FIA a majitelé komerčních práv F1. Komise musí o změnách hlasovat a jednomyslně je schválit, než je předloží ke schválení světové radě FIA.

"Výsledek je takový, že zatím zůstane vše, jak je," řekl Ecclestone. "Po Bahrajnu to zhodnotíme. V klidu se podíváme na to, zda to bylo správné, nebo špatné, jestli jsou potřeba další úpravy, nebo jestli to úplně odepsat," uvedl pětaosmdesátiletý Brit.

V Melbourne rozhodoval o pořadí na startu nově vyřazovací závod, z něhož postupně vždy nejpomalejší vůz v pravidelných intervalech odstoupil. Výsledkem měla být větší atraktivita, ale stal se pravý opak. V závěrečných minutách třetí části dokonce zůstala trať úplně prázdná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články