Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kopecký triumfoval v Rallye Bohemia a titul mistra republiky už má doma

Pošesté ovládl tovární jezdec Škody Jan Kopecký tuzemský šampionát v automobilových soutěžích. Posledním krokem, který mu předčasně zajistil titul, bylo pro šestatřicetiletého pilota vítězství v Bohemia rallye, v níž porazil druhého Václava Pecha o 37,6 sekundy. Třetí skončil Ole Christian Veiby z Norska.

Vítěz Rallye Bohemia Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Kopecký, který kraluje české rallye už čtvrtou sezonu za sebou, vykročil za osmým triumfem na Bohemii už v sobotu, kdy vyhrál úvodních sedm rychlostních zkoušek. Na okruhu v Sosnové na Českolipsku sice poté nejrychlejší nebyl, ale v neděli opět zajížděl nejrychlejší časy. Až v závěrečné městské erzetě v Mladé Boleslavi mohl jet i pro diváky a ze svého náskoku lehce ztratil. 

"Neudělali jsme žádnou chybu, vše fungovalo skvěle, takže to dopadlo na výbornou. Navíc vezeme z Mladé Boleslavi titul, co víc si přát?" pochvaloval si Kopecký po vítězství ve 45. ročníku soutěže.    

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil si po stíhací jízdě dojel v Assenu pro páté místo

"Rychlé zkoušky jsou tady pěkné, jen bych se vrátil spíš na Liberecko, kde jsou náročnější a techničtější. Tady na Mladoboleslavsku jsou to letecké dny," řekl Kopecký, který na českých tratích proměnil v triumf 22 startů v řadě. Naposledy nevyhrál před čtyřmi lety v Českém Krumlově, kde havaroval v posledním měřeném testu.

"Výsledkově je to zatím asi nejlepší sezona. Máme za sebou osm startů a všechno jsme vyhráli. Fakt to funguje perfektně," konstatoval vítěz. 

Rallye Bohemia, pátý závod seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích: 1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:28:12,3, 2. Pech, Uhel (Ford Fiesta R5) -37,6, 3. Veiby, Skjaermoen (Nor./Škoda Fabia R5) -1:18,3, 4. Štajf, Ehlová (Škoda Fabia R5) -1:26,2, 5. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -1:26,3, 6. Černý, Černohorský (Ford Fiesta R5) -1:36,7, 7. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -2:11,8, 8. Vojtěch, Ernst (Škoda Fabia R5) -2:23,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články