Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolomý havaroval v předzávodním testu a na Dakaru startovat nebude

Z účasti Martina Kolomého na Rallye Dakar sešlo. Automobilový jezdec totiž havaroval během předzávodního testu a poranil si krční páteř. I kdyby mu to zdravotní stav umožnil, jeho tým by nestihl opravit auto tak, aby prošlo včas technickými přejímkami. Oznámil to Martin Prokop, v jehož týmu měl Kolomý startovat.

Martin Kolomý a Jiří Stross
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Někdy bohužel stačí vteřina a vše je jinak. S Jirkou Štrossem do Dakaru 2020 neodstartujeme, nedovolí nám to technický stav vozidla ani ten můj, zdravotní," uvedl Kolomý a později upřesnil diagnózu. "Prasklý třetí obratel a druhý naprasklý. Teď přemýšlejí, co se mnou."

Podle Prokopa Kolomý doplatil na nedostatek zkušeností s jízdou v osobním automobilu. "Bylo to nepříjemné místo, které nakopávalo, a bohužel je nakoplo moc. A Martin, jak je zvyklý z kamionu, tak zřejmě reagoval jinak, než se reaguje v autě. Místo toho, aby přidal plyn, tak hodně dlouho brzdil, což se u kamionu dělá," uvedl Prokop. "U auta se dává plný plyn, ať se děje, co se děje," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Havárie vyřadila Kolomého z účasti na Dakaru

Podle původních plánů měl Kolomý při rallye krýt Prokopovi záda a být připraven mu v nouzi pomoct. Na to nyní nedojde. "Bohužel to bude znamenat změnu strategie pro moje počínání. Tým bude muset jet v safety módu, jak jsme jezdili dříve. Nebudu moct tolik útočit. Dakar je ale o změnách, o přizpůsobení se a tak tomu bude i v letošním roce," dodal Prokop.

Šestačtyřicetiletý Kolomý se chystá na jedenáctý start na Rallye Dakar, doposud jel vždy s kamionem. Jeho maximem je páté místo z roku 2013.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články