Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Buggynu jsem odmítl kvůli omezení rychlosti, auto je ale jako jiný svět, říká Kolomý

Specifický Rallye Dakar čeká řadu závodniků a výjimkou nebude ani jeden z nejzkušenějších českých jezdců Martin Kolomý. Nebude to ale kvůli destinaci, ale přechodu z kamionů. Tentokrát se totiž představí s automobilem Ford. Šestatřicetiletý závodník usedne do druhého vozu týmu Martina Prokopa, a bude tak krýt záda domácí jedničce. ČT sport a web ctsport.cz nabídnou z Rallye Dakar sestřihy a podrobné zpravodajství.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo to hodně hektické, protože jsem dlouho nevěděl, s čím pojedu. Měl jsem několik nabídek, zkoušel jsem i buggynu, ale tu jsem zamítl, když jsem zjistil, že je tam 130 rychlostních omezení. Pak mi ale Martin nabídl účast na testu a připadal jsme si jako v jiném světě," řekl Kolomý.

"Na začátku mi přišlo, že neumím jezdit a půjdu vrátit licenci. Když jsem jel podruhé potřetí, tak jsem viděl, že mi to jde. Sžil jsem se s tím. Teď už se na těším na Dakar jako děti na večerníček," pousmál se.

Kolomý si ale musí dávat pozor, že nesedí v osmitunovém kamionu, ale v malém autě. "Člověk musí být více koncentrovaný, neodpustí to chyby. Byl jsem zvyklý, že si třeba zkrátím cestu, protože z kamionu více vidím dolů. S autem se musí jet hodně čistá stopa. Je rychlejší, lépe to brzdí. Je to jiný svět, proto v tom jezdí velcí kluci. Asi nic lepšího není," řekl rodák z Bruntálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolomý: Do kamionu se mi bude těžko vracet, to auto je fakt dobré

Vítěz dvou dakarských etap byl v minulých letech členem týmu Buggyra Racing, s kterým se nerozešel úplně v dobrém. I proto musel dlouho čekat, než vyřešil svou budoucnost. Až do konce října měl totiž s týmem smlouvu.

Kolomý by teoreticky měl na Dakaru krýt záda Prokopovi a v případě nutnosti mu pomoct. "Myslím si, že ho ani nedojedu. Pro mě je to nultý ročník a budu rád, když pofičím. A když nebudu mít technické problémy, tak si zajedeme pěkné výsledky. Samozřejmě, že jsme domluveni, že když Martin nabourá nebo bude mít problémy, tak zastavím. Zastavil bych ale i tak," uvedl.

Blížící se ročník legendární rallye se pojede premiérově v Saúdské Arábii, Kolomý však změnu neřeší. "Do poslední chvíle jsem se rozhodoval, zda jet, nebo ne. Informace o trati jsem tak nezjišťoval. Myslím si ale, že bude hodně pěkná, rychlá. Bude hodně písku, pisty, s tím nemám problém."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články