Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Jede se Bohemia rally, vedení v MČR hájí Stříteský

V nezvyklé roli obhájce vítězství i lídra průběžného pořadí mistrovství České republiky se postaví na start Bohemia rally Dominik Stříteský. Čtyřiadvacetiletý jezdec, který si loni v Mladé Boleslavi připsal premiérový triumf v domácím šampionátu, má po dvou závodech o šest bodů více než obhájce titulu a desetinásobný šampion Jan Kopecký. Třetí je zatím Adam Březík, který vyhrál předešlou Rallye Hustopeče. Živé vstupy ze závodu odvysílá o víkendu ČT sport, respektive ČT sport Plus.

Dominik Stříteský
zdroj: Facebook Dominika Stříteského / LUKAS CHUM Photosh

"Už to není jako dříve, letos je konkurence opravdu obrovská a není to jen o tom, zda vyhraje Pech, nebo Kopecký," řekl ředitel soutěže Petr Pavlát v rozhovoru pro ČT sport.

"Letos zatím každý závod mistrovství vyhrál někdo jiný. Do souboje o titul se zapojili mladíci a startují u nás i jezdci, kteří jinak jezdí Evropu, jako Erik Cais nebo Filip Mareš. Myslím si, že šanci vyhrát má šest závodníků a na minulých rallye jsme viděli, že rozdíly mezi nimi jsou desetinové," dodal Pavlát.

Před rokem porazil Stříteský na Bohemia rally Kopeckého jen o osm desetin sekundy a připravil jej o možný jedenáctý triumf v soutěži. Stejně vyrovnané jsou i letošní výsledky mistrovství ČR. V Českém Krumlově dělilo vítězného Stříteského a druhého Václava Pecha také 0,8 sekundy, v Hustopečích Březík porazil Kopeckého o 2,7 sekundy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Přípravy ČT na přímý přenos z Bohemia rally vrcholí

"Bohemka je moje oblíbená soutěž a budeme se tam snažit předvést opět vrcholný sport. Navíc je to rallye, kde jsme loni vyhráli poprvé v kariéře absolutní hodnocení. Těším se," řekl Stříteský.

Bohemia rally bude tentokrát dvoudenní, pořadatelé v 51. ročníku připravili trať s 12 rychlostními zkouškami o celkové délce 148 kilometrů.

Součástí budou i městské zkoušky přímo v Mladé Boleslavi a měřený test na okruhu v Sosnové na Českolipsku, který se nepojede už v pátek, ale v sobotu. "Vyslyšeli jsme přání jezdců, aby rallye byla kompaktnější," uvedl Pavlát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články