Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Pro tento závod ten motorsport vlastně děláme, vyhlíží Cvrček Bohemia Rally

Netradičně pouze v sobotu a neděli, přesto s klasickou podívanou těch nejlepších českých jezdců i legendárních vozidel. Bohemia Rally odstartuje svůj jubilejní 50. ročník, na kterém tentokrát není jednoznačný favorit na titul. Podle ředitele závodu Petra Pavláta má šanci v Mladé Boleslavi uspět hned šestice jezdců. Přímý přenos rallye sledujte živě v sobotu od 18:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Petr Pavlát a Věroslav Cvrček o Rally Bohemia

"Už to není jenom Pech nebo Kopecký. Letos každý závod mistrovství České republiky vyhrál někdo jiný. I mladí se zapojili do bojů o titul, šest závodníků má možnost vyhrát. Věřím, že polovina z nich dojede v malinkých rozdílech až do poslední rychlostní zkoušky a že to nebude jenom show, ale že se bude bojovat o každou desetinku," řekl Pavlát.

Na startovní listině nechybí ani Věroslav Cvrček, který se na víkendový závod těší ze všech svých startů nejvíce. "Je to pro nás nejzásadnější závod sezony. Pro tento závod ten motorsport vlastně děláme. Letos navíc můžeme startovat s nejlepším autem, co je k dispozici," přiznal šestatřicetiletý jezdec.

Aktuálně drží mezi vyrovnanou sestavou šesté místo. "Jsem málokdy spokojený, ale šesté místo odpovídá tomu, jak jedeme. Máme velké rezervy, pořídili jsme nové auto na letošek a je to v určitých směrech svazující. Nevyužíváme ho naplno a upřímně se o něj i trochu bojíme. Nemá to cenu tlačit, ale závod od závodu to je lepší a věřím, že i na Bohemce bude," prozradil.

Loni v Mladé Boleslavi dojel těsně na bramborové pozici. Postup mezi medailisty by proto vřele uvítal, přestože si na to nevěří. "Samozřejmě bych chtěl stupně vítězů, ale nemyslím si, že je to reálné. Záleží na soupeřích a ti pojedou určitě rychle a bude jich hodně," dodal.

Supererzeta je opět součástí Bohemia Rally
zdroj: Bohemia Rally Mladá Boleslav

Stejně jako v předchozích ročnících i letos si příchozí můžou užít podívanou závodu legendárních aut. Změna však přijde v programu, kdy se Bohemia Rally odjede místo během tří dnů pouze za dva. "Vyslyšeli jsme volání účastníků soutěže, abychom udělali kompaktnější formát, proto jsme posunuli páteční Sosnovou na poslední rychlostní sobotní zkoušku," vysvětlil Pavlát.

Samotný formát zůstává neměnný. "Osvědčilo se nám to. Diváci závod mají jako na dlani a myslím si, že si to užijí," doplnil ve víře, že šest rychlostních zkoušek proběhne v Mladé Boleslavi bez nekázně fanoušků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články