Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hanika naskočil do superbiků parádně, dvakrát bodoval

Druhý start mezi superbikovou elitou, podruhé na bodech. Karlu Hanikovi se v mistrovství světa daří. V Laguna Seca navázal 14. místem na 13. příčku ze soboty. Po premiérovém víkendu v šampionátu, v němž pro zbytek sezony nahradil Ondřeje Ježka, tak má na kontě už pět bodů.

Karel Hanika
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Do závodu jsem měl lepší start a během prvních dvou kol jsem předjel asi čtyři piloty. Několik kol jsem jel před Mercadem, Bazem, Ramosem, Hernandezem," pochvaloval si bývalý účastník světového šampionátu silničních motocyklů ve třídách Moto3 a Moto2 vstup do druhého závodu.

"Posledních pět kol už jsem nebyl tak silný, jelikož jsem na to ze začátku dost tlačil, ale celkově to hodnotím pozitivně. Ztráta na top10 byla kolem osmi vteřin a racetime jsem zrychlil oproti včerejšku o devět vteřin," dodal Hanika.

Na Brita Jonathana Reu, který v Kalifornii ovládl obě jízdy a upevnil si vedení v MS, ztratil Hanika v neděli necelých 48 vteřin. "Do budoucna je určitě prostor pro zlepšení, musím začít u sebe - trochu zlepšit techniku jízdy a být rychlejší s jetými pneu. Motorka má potenciál být do budoucna také lepší," konstatoval Hanika.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanika uspěl v Laguna Seca

Výsledky MS superbiků v Laguna Seca

Druhá jízda: 1. Rea (Brit./Kawasaki) 35:09,683, 2. Davies (Brit./Ducati) -5,099, 3. Laverty (Ir./Aprilia) -6,711, ...14. Hanika (ČR/Yamaha) -47,257.

Průběžné pořadí MS (po 16 z 26 jízd): 1. Rea 320, 2. Davies 245, 3. Van der Mark (Niz./Yamaha) 215, ...22. Hanika 5, 25. Ježek (ČR/Yamaha) 2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články