Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fin Latvala potřetí triumfoval na Švédské rallye, Prokop nedojel

Karlstad (Švédsko) - Fin Jari-Matti Latvala potřetí v kariéře vyhrál Švédskou rallye. Tovární jezdec Volkswagenu navázal na triumfy z let 2008 a 2012, které vybojoval ještě s fordem, a ujal se vedení v mistrovství světa. Deváté vítězství v kariéře si Latvala zajistil s náskokem 53 sekund na týmového kolegu Andrease Mikkelsena, třetí skončil s šestisekundovým odstupem další Nor Mads Östberg s citroënem. Čech Martin Prokop ani druhý závod mistrovství světa nedokončil, ve 22. z 24 rychlostních zkoušek skončil s fiestou v závěji v příkopu.

Jari-Matti Latvala
zdroj: ČTK autor: Ján Honza

Latvala dlouho sváděl vyrovnanou bitvu s Mikkelsenem, ten ale v úvodu posledního dne nabral rozhodující manko po menší nehodě. Už od druhé etapy byl ze hry o celkový triumf vítěz úvodní Rallye Monte Carlo a největší hvězda Volkswagenu Sébastien Ogier z Francie. Mistr světa po sobotní jezdecké chybě a nedobrovolném výletu mimo trať klesl z prvního místa na dvacáté a po stíhací jízdě skončil šestý.

Prokop se ocitl mimo vozovku už ve čtvrteční první etapě, kdy mu ze závěje ještě pomohli diváci, a z posledního místa se postupně probil až na dvanácté. Druhá havárie už pro něj znamenala konec, do cíle tak nedojel ani ve druhém dílu MS. V Monte Carlu skončil už po první erzetě kvůli poruše.

Výsledky Švédské rallye:

1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) 3:00:31,1, 2. Mikkelsen, Markkula (Nor./Volkswagen Polo R) -53,6, 3. Östberg, Andersson (Nor./Citroën DS3) -59,5, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -2:26,9, 5. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -3:00,5, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -4:29,9, ...Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) nedokončili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články