Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Tréninkům na Velkou cenu Francie vládl Mercedes. Hamilton s Bottasem se podělili o dílčí triumfy

Mercedes ovládl tréninky na Velkou cenu Francie i přes inovativní novinky konkurentů z Ferrari. V dopoledním programu byl nejrychlejší Lewis Hamilton před týmovým kolegou Valtterim Bottasem, odpoledne si oba jezdci pořadí prohodili.

Zatímco Hamilton na okruhu v Le Castellet v úvodním tréninku porazil Bottase o pouhých 69 tisícin, ve druhé rychlejší části za týmovým kolegou zaostal o čtyři desetiny. Za jezdci Mercedesu skončil dvakrát třetí Charles Leclerc z Ferrari a pokaždé výrazně zaostával. Dopoledne na druhé místo ztratil tři desetiny, následně za ním zaostal o dvě desetiny.

Ferrari sice do Francie přivezlo několik vylepšení včetně nového předního křídla, od kterých si slibuje, že mu pomohou vyrovnat se Mercedesu, ale druhý pilot italské stáje Sebastian Vettel v trénincích obsadil páté a čtvrté místo. V odpolední části na Bottase ztratil sedm desetin sekundy.

Ferrari kromě ztráty na Mercedes řešilo také incident z minulé Velké ceny Kanady, kde Vettela o vítězství připravila pětisekundová penalizace za zablokování Hamiltona. Zástupci italské stáje však s žádostí o přehodnocení trestu neuspěli, protože podle vedení šampionátu nepředložili žádné nové důkazy.

Je nám líto, video expirovalo.
Tréninkům na Velkou cenu Francie dominovaly vozy Mercedesu

Tréninky na Velkou cenu Francie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Le Castellet:

První trénink: 1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,738, 2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,069, 3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,373, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,880, 5. Vettel (Něm./Ferrari) -1,052, 6. Gasly (Fr./Red Bull) -1,353.

Druhý trénink: 1. Bottas 1:30,937, 2. Hamilton -0,424, 3. Leclerc -0,649, 4. Vettel -0,728, 5. Norris (Brit./McLaren) -0,945, 6. Verstappen -1,112.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články