Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šéf Mercedesu o Vettelovi: Nikdo nemůže ignorovat, že je k mání čtyřnásobný mistr světa

Zamíří Sebastian Vettel po odchodu z Ferrari do týmu ústředního rivala? Šéf Mercedesu Toto Wolff možnost angažování čtyřnásobného světového šampiona formule 1 nevyloučil. Německý pilot letos skončí v italské stáji a zatím není jasné, zdali bude pokračovat v jiné, nebo veleúspěšnou kariéru uzavře. V kuloárech se hovoří také o comebacku Fernanda Alonsa, který královskou motoristickou třídu opustil v roce 2018, do Renaultu.

Sport
zdroj: ČT4

"Při plánování budoucnosti jsme samozřejmě povinováni loajalitou k našim současným jezdcům. Žádný dobrý tým ale nemůže ignorovat, když je na přestupovém trhu náhle k mání čtyřnásobný mistr světa," řekl Wolff.

Aktuální dvojici tvoří v Mercedesu úřadující trojnásobný a celkově šestinásobný světový šampion Lewis Hamilton z Velké Británie a Fin Valtteri Bottas. Oba mají smlouvu do konce letošní sezony, jež se zatím kvůli koronavirové pandemii nerozběhla.

Spojení Němce Vettela a německé značky vypadá takřka ideálně. "Chceme stavět nejlepší auta a mít nejlepší piloty, u toho nehraje národnost žádnou roli," upozornil Rakušan Wolff.

V rozhovoru pro televizi ORF následně uvedl: "Pro nás vyvstává otázka, co uděláme s Georgem Russellem - to je jedna z možností. A pak je zde varianta se Sebastianem Vettelem," naznačil Wolff. Britský talent Russell patří do programu Mercedesu a byl jeho testovacím jezdcem, nyní je pilotem Williamsu.

Sebastian Vettel
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Dvaatřicetiletý Vettel skončí ve Ferrari na konci roku a ve slavném italském týmu ho nahradí Španěl Carlos Sainz. "Sebastian má teď všechno ve vlastních rukou. Může se sám rozhodnout, jestli chce skončit nebo jít do jiného týmu. Pár zajímavých míst ještě je," dodal Wolff, pod jehož vedením Mercedes ovládl v minulých šesti sezonách Pohár konstruktérů a díky Hamiltonovi s Nicem Rosbergem získal šest jezdeckých titulů.

Další Vettelovou alternativou je tým Renault, kde se uvolní místo po odchodu Australana Daniela Ricciarda do McLarenu. Podle médií je však nejpravděpodobnější konec kariéry.

Vrátí se Alonso?

Kromě budoucnosti Vettela se hojně spekuluje také o Alonsovi. Dvojnásobný mistr světa totiž podle francouzského magazínu Auto Hebdo a španělského deníku Marca jedná o angažmá v Renaultu, kde už v minulosti působil.  

Alonso spekulace přiživuje sám prostřednictvím sociálních sítí, kde zveřejnil fotografie ze svého angažmá v Renaultu.

Fernando Alonso
zdroj: AP Photo autor: Vincent Thian

Osmatřicetiletý Španěl debutoval ve formuli 1 v roce 2001 jako pilot Minardi, po éře v Renaultu se přesunul do Ferrari, kde se stal třikrát vicemistrem světa, a následně do McLarenu.

Už v posledních dvou letech působení ve F1 se začal věnovat i jiným závodům včetně IndyCar. Vloni se stal mistrem světa ve vytrvalostních závodech a dvakrát vyhrál čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. Letos Alonso premiérově startoval na Rallye Dakar v Saúdské Arábii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články