Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Navrátilec Magnussen zajel během oficiálního testování nejrychlejší kolo

Druhým dnem pokračuje oficiální testování vozů formule 1 v Bahrajnu. V průběhu odpoledne se blýskla stáj Ferrari, která navázala na úspěšný průběh testů v Barceloně a Carlos Sainz dokonce zajel nejrychlejší kolo. O triumf ho však připravil navrátilec v stáji Haas, Kevin Magnussen, který na poslední chvíli nahradil Nikitu Mazepina, jenž o místo ve formuli 1 přišel v reakci na ruskou agresi na Ukrajině.  

Kevin Magnussen při testování v Bahrajnu
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi autor: Diederik Van Der Laan

Za Dánem skončil druhý o necelou půlsekundu Carlos Sainz s Ferrari. Úřadující mistr světa Nizozemec Max Verstappen v Red Bullu dojel třetí se ztrátou téměř osmi desetin na Magnussena. Sedminásobný šampion Lewis Hamilton zajel s mercedesem pátý čas s odstupem devíti desetin za Sainzem.

"To je typický Mercedes, který taktizuje a ukáže všechny své zbraně až v prvním závodu," naznačil Sainz, že německá stáj nejezdí v testovacích jízdách na plný plyn. Otázkou ale je, jak se kdo vyrovná s nově upravenou aerodynamikou a většími osmnáctipalcovými koly.

Dánský pilot Kevin Magnussen, který nahradil ve stáji Haas Nikitu Mazepina, dostal možnost jezdit o hodinu déle jako kompenzaci za úvodní den testů. V této době se mu podařilo překonat nejrychlejší kolo Carlose Sainze z Ferrari. “Je skvělé znovu sedět ve vozu formule jedna. V prvních kolech jsem si zvykal na rychlost, ale jinak mi přišlo, že jsem ani neodešel. A doufám, že se ještě zlepším," řekl po šedesáti kolech Magnussen, který za Haas závodil v letech 2017 až 2020 a předtím jezdil za McLaren a Renault. V poslední době startoval v americkém seriálu IMSA SportsCar Championship.

Nepříjemnost si prožil Nicholas Latifi. Po 12 kolech totiž na jeho williamsu začaly hořet zadní brzdy. "Oprášil jsem své hasičské schopnosti," řekl Kanaďan. Důvodem jeho problémů byly náročné podmínky: na pouštním okruhu silně fouká a teploty dosahují 38 stupňů Celsia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články