Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvalifikaci v Monaku bral těsně Verstappen před Alonsem a Oconem

Kvalifikace je na městském okruhu v Monaku půl vítězství a tuto výhodu si pro nedělní Velkou cenu formule 1 zajistil Max Verstappen v Red Bullu. Druhý nejrychlejší čas o 84 tisícin sekundy zajel Fernando Alonso s Aston Martinem.

Je nám líto, video expirovalo.
Verstappen vyrazí v Monaku z pole position

"Věděl jsem, že to tenhle víkend bude hodně vyrovnané. Takže jsem na to zatlačil ještě o něco víc," uvedl pětadvacetiletý Verstappen po těsném vítězství nad jiným dvojnásobným šampionem Alonsem.

Jednačtyřicetiletý Španěl těsně nedosáhl na první pole position od Velké ceny Německa 2012. "Startujeme z první řady v Monaku, takže dobře odvedená práce. Je to příjemný pocit, vždycky jsem věřil svým schopnostem," řekl Alonso, jenž letos skončil čtyřikrát třetí.

Třetí čas zajel Monačan Charles Leclerc, jenž na domácí trati získal pole position v minulých dvou letech. Jezdec Ferrari ztratil na Verstappena 106 tisícin, ale z druhé řady nakonec startovat nebude, neboť několik hodin po kvalifikaci dostal trest ztráty tří míst kvůli tomu, že v tunelu překážel Landovi Norrisovi z McLarenu. "Pral jsem se s autem jako blázen. Tohle bylo maximum, co jsem z toho mohl získat," řekl Leclerc ještě před potrestáním.

Na třetí místo se tak posunul původně čtvrtý Francouz Esteban Ocon z týmu Alpine, vedle něhož se postaví druhé ferrari Španěla Carlose Sainze. V třetí řadě budou pátý Lewis Hamilton z Mercedesu a Leclerc.

Verstappen bude mít v neděli na městském okruhu, kde se složitě předjíždí, velkou šanci zvýšit své vedení v mistrovství světa. Druhý muž průběžného pořadí, jeho týmový kolega a loňský vítěz Sergio Pérez, totiž do závodu odstartuje ze zadní pozice. Mexičan hned v první části kvalifikace narazil do bariéry a poničil svůj monopost RB19. V kvalifikaci, jež byla kvůli jeho nehodě zhruba na deset minut přerušena, už pokračovat nemohl.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1:

1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:11,365, 2. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,084, 3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,106, 4. Ocon (Fr./Alpine) -0,188, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,265, 6. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,360.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články