Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velká cena Emilie Romagny formule 1 dostala kvůli záplavám červenou

Nedělní šestý díl letošního ročníku mistrovství světa formule 1 se v Imole nepojede. Pořadatelé museli Velkou cenu Emilie Romagny zrušit kvůli silným dešťům a záplavám, které severovýchod Itálie sužují.

Z okruhu v Imole vyhnala piloty velká voda
zdroj: ČTK/PA autor: David Davies

"Akci není možné bezpečně uspořádat pro fanoušky, týmy a náš personál. Jde o správné a zodpovědné rozhodnutí vzhledem k situaci, s níž se obce a města v regionu potýkají," uvedli představitelé F1.

Záplavy si vyžádaly již pět obětí na životech a zhruba 5000 lidí z postižených oblastí úřady evakuovaly.

Okruh v Imole museli v úterý odpoledne opustit zaměstnanci šampionátu F1 během příprav na Velkou cenu, protože hladina blízké řeky Santerno po silném dešti stoupla. Některé silnice u okruhu byly uzavřeny a parkoviště se ocitla pod vodou. Zatopen byl paddock pro účastníky formule 2, v níž startuje český jezdec Roman Staněk. Týmy formule 1 dostaly pokyn, aby zatím do Imoly nejezdily. Program měl začít tradičně pátečními tréninky.

K odložení závodu dnes vyzval italský vicepremiér a ministr dopravy Matteo Salvini, který v rozhovoru pro televizní stanici Sky Italia uvedl, že by všechny síly měly směřovat k pomoci postiženým oblastem. Chtěl také zabránit přetížení dopravy v regionu.

"Zaplaveno je 24 obcí, všechny toky v Emilii Romagna se bohužel rozvodnily," uvedl ministr civilní ochrany Nello Musumeci.

Šampionát F1 bude pokračovat příští týden Velkou cenou Monaka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články