Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Häkkinen pokřtil v Praze knihu o F1 a všímá si i české naděje

Bývalý mistr světa formule 1 Fin Mika Häkkinen v Praze pokřtil novou knihu o legendách seriálu. Jako televizní expert stále sleduje nejen elitní šampionát, ale i jeho líheň talentů ve formuli 2 a 3, kde teď startuje i Čech Roman Staněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Häkkinen o Staňkovi: Není to jen o penězích a tvrdé práci, potřebujete i štěstí

Nadějný český jezdec absolvoval sezonu v šampionátu formule 3 a obsadil páté místo. Häkkinen ale ví, že cesta do elitní společnosti je těžká. "Musíte mít také štěstí. Není to jen o tvrdé práci a spoustě peněz. Musíte mít štěstí na správné lidi kolem sebe. Dobré přátele, kteří vám rozumějí," uvedl Häkkinen, který se stále v zákulisí formule 1 pohybuje.

Osmnáctiletý Staněk by se mohl díky svým výkonům dostat o úroveň výš. V listopadu absolvoval první testovací jízdy ve formuli 2. "Ve Formuli 3 je velká konkurence, auta se těžce řídí, koňská síla není tak masivní jako v F2 nebo F1. Myslím, že když pilot přijde do Formule 2, je to pro něj trochu jednodušší," povšiml si Häkkinen.

Mistr světa z let 1998 a 1999 se do Prahy vrací pravidelně. Z Česka je i jeho druhá manželka Markéta. "Jezdíme sem na prázdniny, když děti skončí se školou. Líbí se nám tady. Máte krásnou zemi. Je tu nádherná příroda a Praha je jedním z nejhezčích měst na světě. Lidé jsou skvělí a jídlo je neuvěřitelné. Pokud držíte dietu, není radno sem jezdit," uvedl s úsměvem Häkkinen.

Publikace F1 Greats, v níž je jedna kapitola věnovaná právě Häkkinenovi, má 528 stránek. "Je mi ctí, že mohu být součástí této knížky. Je za ní hodně práce, dřiny a talentu," dodal Häkkinen na akci, jejíž součástí byl i křest tří druhů kalendářů legend a závodníků formule 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články