Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Český hattrick. Plochodrážník Woffinden ovládl GP na Markétě potřetí v řadě

Praha – Grand Prix České republiky v závodech na ploché dráze má potřetí v řadě stejného vítěze. Tím se stal Brit Tai Woffinden. Druhý skončil na břevnovském stadionu Markéta Polák Jaroslaw Hampel před krajanem Maciejem Janowským, čtvrtý ve finálové jízdě skončil Dán Nicki Pedersen. Český jezdec Václav Milík, který jel na divokou kartu, neuspěl a skončil patnáctý, když vybojoval stejně jako loni jen dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
GP na Markétě vyhrál potřetí v řadě plochodrážník Woffinden

Čtyřiadvacetiletý Woffinden, mistr světa z roku 2013, dnes napodobil dovršením vítězného hattricku Australana Jasona Crumpa, jenž v české metropoli triumfoval v letech 2002 až 2004. "Ani jsem si tohle pořádně neuvědomil, než mi to někdo připomněl. Dnes jsem se vším opravdu spokojený, všechno vyšlo, tady v Praze je to pro mě vážně skvělé," prohlásil Woffinden na tiskové konferenci.

V zaplněném hledišti se dočkal velkého a uznalého aplausu. Přestože v základním rozpisu ztratil tři body za druhá místa, v semifinále a také následně ve finále byl suverénní. "Bylo tu opět hodně britských fanoušků, jezdí jich rok od roku víc a víc," pochvaloval si rodák ze Scunthorpe, který byl loni v celém seriálu čtvrtý.

Letošní ročník však rozjel skvěle a navázal na týden starou druhou příčku z
Tampere. "Musím jen zůstat sám sebou, předvádět dál skvělé výkony a závody si užívat,abych dělal radost rodině, přátelům a všem fanouškům, aby viděli dobrou show," doplnil Woffinden.

O dva roky mladší Milík toužil vylepšit své vystoupení z loňska, ale dosáhl jen dvakrát na třetí místo a nenaplnil předsevzetí o postupu do semifinále, jež si vytyčil jako hranici spokojenosti. "Určitě nejsem spokojený, ale snažil jsem se až do konce. Nemám však takové motorky jako mají ostatní, kteří tady jedou na tom nejlepším, co mají," řekl Milík.

V základních jízdách zářil polský talent Janowski, který vyhrál všech pět jízd a připsal si plný počet 15 bodů. Nakonec se musel spokojit s třetí příčkou před Pedersenem, který na pražském oválu útočil na čtvrtý triumf.

"V základním rozpisu jsem byl hodně rychlý. Už včera se mi tady dobře jezdilo a tušil jsem od začátku, že to dnes bude dobré. Byl jsem stoprocentně připravený. Jsem moc šťastný, vyjel jsem si pár moc důležitých bodů," pochvaloval si Janowski.

Mezi něho a vítězného Woffindena se dokázal vklínit ještě Hampel, který jako jediný v této sezoně ještě ve finále nechyběl a je celkově třetí. "Pořád ještě s týmem hledáme nastavení motorky, je to zatím hodně takové nahoru a dolů, ale poslední dvě rozjížďky to bylo dobré," řekl Hampel ke druhým příčkám ze semifinále i finále.

V roli náhradníků zasáhli do závodu místo zraněného Švéda Tomase Jonassona i oba čeští náhradníci. Matěj Kůs i Josef Franc však ve svém jediném vystoupení skončili shodně poslední bez bodového zisku.

Grand Prix České republiky, závod MS na ploché dráze:

Finále: 1. Woffinden (Brit.), 2. Hampel, 3. Janowski (oba Pol.), 4. Pedersen (Dán.); další pořadí: 5. Hancock (USA), 6. Jonsson (Švéd.), 7. Žagar (Slovin.), 8. Iversen (Dán.), ...15. Milík, 17. Kůs, 18. Franc (všichni ČR).

Průběžné pořadí MS (po 3 z 12 závodů): 1. Woffinden 40 b., 2. Pedersen 34, 3. Hampel 31, 4. Hancock 27, 5. Žagar, 6. Jonsson oba 24, ...19. Milík 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články