Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Moderní pětibojaři si z ME vybojovali bronz v soutěži družstev

Székesfehérvár (Maďarsko) – Bronzové medaile ze soutěže družstev si z mistrovství Evropy v Székesfehérváru odvezou čeští moderní pětibojaři. Mezi jednotlivci si nejlépe počínal devatenáctý Ondřej Polívka, Jan Kuf byl dvacátý a Martin Bilko pětadvacátý. Zvítězil Rus Alexandr Lesun a domácí maďarský tým.

Pětibojař Ondřej Polívka
zdroj: ČTK autor: Chalupa Vít

Slibně přitom ve finále začal zejména Kuf, který v úvodním šermu jako jediný z českého tria nasbíral více vítězství než porážek a byl dvanáctý. Parkur se mu však nepovedl a klesl po něm i za své reprezentační kolegy, pozici si znovu vylepšil sedmým časem v závěrečné kombinaci běhu se střelbou.

Polívka i Kuf nasbírali shodně 1 405 bodů, Bilko o dvanáct méně. V součtu to českým reprezentantům stačilo na třetí místo v týmové soutěži za vítěznými Maďary a druhou Itálií. 

"Je to skvělý výsledek. I bez olympijského vítěze Davida Svobody dosáhl mladý tým na cenné kovy. Rozhodně úspěch," uvedl trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě. "Moderní pětiboj tak potvrdil pozici jednoho z nejúspěšnějších českých sportů. Už čtrnáctý rok po sobě se z velké akce typu olympijské hry, mistrovství světa nebo Evropy nevrátí pětibojaři bez medaile," připomněl Kučera.

Barbora Kodedová obsadila v sobotní soutěži žen 32. místo, ME podruhé vyhrála Němka Lena Schönebornová.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Székesfehérváru (Maďarsko):

Muži - finále: 1. Lesun 1493, 2. Frolov (oba Rus.) 1485, 3. Tymoščenko (Ukr.) 1476, ...19. Polívka 1405, 20. Kuf 1405, 25. Bilko (všichni ČR) 1393.

Družstva: 1. Maďarsko 4324, 2. Itálie 4236, 3. ČR 4203.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články