Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V Innsbrucku se Čechům nedařilo, do 1. kola se štěstím postoupil jen Polášek

Už třetí zastávka. Turné čtyř můstků se v Innsbrucku překlonilo do své druhé poloviny. Z kvalifikace do hlavního závodu postoupil z české dvojice pouze Viktor Polášek, a to z padesátého místa. Na 52. příčce skončil Čestmír Kožíšek. Kvalifikaci vyhrál průběžný lídr Turné Halvor Egner Granerud, v prvním kole nedělního závodu jej tak čeká souboj s Poláškem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Turné v Innsburcku si zaskáče jen Polášek, v 1. kole ho čeká Granerud

Bývalý juniorský mistr světa Polášek obsadil poslední postupové 50. místo po skoku dlouhém 110,5 metru a představí se jako jediný Čech i v třetím závodě seriálu. Kožíšek skočil o půl metru méně a za reprezentačním kolegou zaostal o dva body.

"Po delší době to bylo v Innsbrucku férové kolo, vítr dnešní kvalifikaci neovlivnil. Ukázalo se, že rakouská národní skupina je silnější než ta německá. Kluci předvedli svoje průměrnější skoky," uvedl reprezentační trenér František Vaculík.

V neděli bude Polášek skákat na závěr 1. kola ve dvojici s vysoce favorizovaným Granerudem. Norský lídr Světového poháru i Turné vyhrál innsbruckou kvalifikaci díky nejdelšímu skoku 129 metrů o 3,3 bodu před domácím Rakušanem Danielem Huberem. Třetí skončil vítěz novoročního závodu v Ga-Pa a obhájce celkového prvenství Dawid Kubacki z Polska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články